Es permet l’accés d’ONG als CIE

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Es permet l’accés d’ONG als CIE

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

Els jutges encarregats de la vigilància del Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de la Zona Franca han permès l’entrada al centre d’ONG i advocats mitjançant un acte judicial.

Des de l’actualització de la darrera Llei d’estrangeria a començaments del 2010, s’està a l’espera de l’entrada en vigor del reglament que l’havia de desplegar regular entre d’altres aspectes, la situació dels Centres d’Internament per a Estrangers(CIE).

Són moltes les entitats que en aquets darrers anys han denunciat la continua vulneració de drets que pateixen els estrangers que sense haver comès cap delicte es troben internats a un CIE, només el fet de patir una situació irregular al país.

Fins ara la regulació dels CIE establia que era el director del centre d’internament el facultat per decidir quan es rebien visites, de qui i de quina durada. També tenia autoritat per decidir suspendre el règim de visites.

Amb la resolució dels jutgen de vigilància del CIE de Zona Franca s’obre la porta a que els entitats, com SOS Racisme, vinculades amb la protecció i defensa dels drets humans i la igualtat social puguin accedir als Centres per atendre als interns en les seves peticions o necessitats.

La resolució també permet que els advocats que no tenen cap intern assignat puguin accedir al centre per tal de garantir l’assistència jurídica als interns que en molts casos tenen oberts expedients d’estrangeria.

Tot i aquestes millores, les entitats continuen denunciant el blindatge de l’accés als CIE de la societat civil i els mitjans de comunicació.

Afegeix un comentari nou