La crisi fa més difícil arribar a la igualtat de gènere

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La crisi fa més difícil arribar a la igualtat de gènere

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

Des de les entitats es denuncia que la crisis està fent més difícil el camí cap a la igualtat de gènere.

Són moltes les entitats que treballen per la defensa dels drets de les dones i la igualtat de gènere, que denuncien, que els efectes de la crisis són molt més evidents en les dones, que ha passat a ser un dels col·lectius més vulnerables.

Tot i els avenços legals que s’han anat aconseguint els darrers anys en matèria d’igualtat de gènere, la situació arrel de la crisi econòmica que està patint el país, a fet que la lluita per la igualtat de gènere hagi patit un pas enrere.

És la situació econòmica actual, la que ha afavorit que molts processos de separació quedessin aturats, i que a nivell laboral es reduïssin les peticions de permisos de paternitat o les reduccions de jornada i que les diferències salarials entre homes i dones es facin cada vegada més evidents.

Contra les diferències, les entitats promouen la necessitat de educar en valors. Són necessàries la formació, la informació i l’ajuda econòmica per lluitar contra la violència masclista. Educar a nenes i adolescents en valor que fomentin el respecte, és un punt clau per eradicar o com a mínim disminuir les diferències de gènere.

Afegeix un comentari nou