Com es poden maximitzar els beneficis del Voluntariat Corporatiu per al Desenvolupament?

Com es poden maximitzar els beneficis del Voluntariat Corporatiu per al Desenvolupament?

Resum: 

La Fundació CODESPA publica el document 'Idees per maximitzar els beneficis del Voluntariat Corporatiu per al Desenvolupament', que recull les conclusions i el debat que van tenir lloc en dues trobades celebrades a Madrid i Barcelona amb la col·laboració de The Boston Consulting Group.

'Idees per maximitzar els beneficis del Voluntariat Corporatiu per al Desenvolupament' és el títol de la publicació més recent de CODESPA. El document sorgeix arran dels dos esmorzars de treball que CODESPA i BCG van celebrar el passat mes de febrer a Madrid i Barcelona.

Prop de 50 empreses, ONG i experts en responsabilitat social corporativa (RSC) i voluntariat corporatiu (VC) van participar en aquesta trobada impartida per CODESPA i l'equip d'especialistes de BCG, on es van intercanviar idees i experiències sobre programes de VC, que tenen com a objectiu l'eradicació de la pobresa en països en desenvolupament. D'aquesta manera, es van analitzar els beneficis i els principals reptes i oportunitats que es troben els gestors d'aquest tipus de programes i els actors implicats en aquestes iniciatives.

En general, els participants van coincidir en què hi ha beneficis clars en els programes de VC per al desenvolupament, tot valorant que, per a això, han d'estar integrats en la responsabilitat social corporativa de l'empresa. A més, es va considerar fonamental "una certa maduresa en la RSC" per encaixar aquest tipus de programes a fi de maximitzar-ne l'impacte social, entenent què cal veritablement i quina estratègia és necessària per aconseguir aquests objectius. Pel que fa als reptes als quals s'enfronten els gestors d'aquest tipus de programes a les empreses, destaca la complexitat d'aconseguir el suport de la direcció de l'organització per impulsar-los. En aquest sentit, els participants van compartir l'opinió que és imprescindible definir els objectius concrets del programa en el seu inici i els indicadors que mesuraran els resultats obtinguts. Van considerar que si aquest tipus de programes es planteja com una eina estratègica, la inversió en temps, diners i recursos es pot rendibilitzar.

El document està disponible en aquest enllaç. Així mateix, s'ha habilitat el grup Voluntariat Corporatiu per al Desenvolupament a LinkedIn per continuar amb el debat i les reflexions que es recullen a la publicació.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins el projecte 'Voluntariat Corporatiu per al Desenvolupament. Una eina estratègica per integrar empresa, empleats i desenvolupament', cofinançat per la Comissió Europea i Fundació Roviralta, en el qual col·laboren les ONG ICEP (Àustria), ARS (República Txeca), HID (Hongria), Sila Rozvoja (Eslovàquia) i Fundar (València, Espanya) i les entitats Boston Consulting Group i IESE Business School. L'objectiu del projecte és proporcionar a les empreses instruments pràctics per facilitar la posada en marxa i gestió dels programes de Voluntariat Corporatiu per al Desenvolupament d'alt impacte en zones en desenvolupament i com es poden alinear amb els objectius empresarials.

Afegeix un comentari nou