Coopera Mollerussa, un camp de treball per a joves

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Coopera Mollerussa, un camp de treball per a joves

Resum: 

24 nois i noies han participat en tasques de rehabilitació d'habitatges a Mollerussa amb l'objectiu d'acostar-se a les problemàtiques del Quart Món.

Durant quinze dies, vint-i-quatre joves d’entre 15 i 17 anys han conviscut amb veïns i veïnes escollits per els Serveis Socials, cooperant amb ells per millorar els seus habitatges i entenent una mica millor les arrels de la pobresa a les ciutats i barris catalans.

Mitjançant la reivindicació del dret a l’habitatge digne, el camp, que enguany arribava a la segona edició, fomenta la presa de consciència dels valors de la solidaritat, la participació ciutadana i l’acció comunitària. Per aconseguir-ho, es plantegen dos àmbits de treball. D’una banda, la realització de tasques tècniques per contribuir a la millora de les condicions de vida de la població destinatària. De l’altra, la sensibilització els joves per promoure la solidaritat i afavorir la inclusió social, entenent l’educació com a eina per a la transformació social i impulsant la implicació associativa i col·lectiva per construir una societat millor.

El Camp de treball CooperaMollerussa està dirigit per la Fundació Escolta Josep Carol i forma part de l’oferta d’estiu de la Direcció General de Joventut (DGJ) del Departament de Benestar Social i Família.

Els participants en el camp de treball “Coopera Mollerussa” són part dels 23.500 joves i infants que participen aquest estiu en 574 activitats (casals, colònies, acampades, rutes o camps de treball) a les comarques de Ponent.

Afegeix un comentari nou