Jornada de Bones Pràctiques de Voluntariat del projecte VERSO

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Jornada de Bones Pràctiques de Voluntariat del projecte VERSO

Resum: 

VERSO clou el projecte de tres anys amb l’edició de dos documents finals: el Catàleg de bones pràctiques de voluntariat i el document que recull les recomanacions polítiques sobre les mesures necessàries per avançar en aquest àmbit.

Durant els tres anys que ha durat, els socis europeus del projecte han presentat i seleccionat les experiències de voluntariat més ben valorades i que poden ser un exemple o servir de model per replicar-les en altres realitats o contextos. El Catàleg és el recull d’aquestes pràctiques que tenen en comú millorar l’ocupabilitat de persones amb risc d’exclusió social i la dels mateixos voluntaris. També posen en valor la qualitat en la gestió, la mobilització social i la figura del voluntariat.

El document s’estructura en les parts següents: què és una bona pràctica; presentació de les bones pràctiques; agrupament de les bones
pràctiques, I, finalment, innovació social i implementació.

Les bones pràctiques escollides són un total de 17 i estan classificades en quatre àmbits d’actuació: mentoratge, rehabilitació, organització i responsabilitat social corporativa.

Per altra banda també s'ha presentat el document de Recomanacions polítiques, consensuat amb tots els socis i que marca les mesures polítiques necessàries per impulsar i fomentar el voluntariat a escala europea, estatal, nacional, regional i local.

Les mesures especificades es divideixen en 4 tipus: de reconeixement i foment, de supot, de promoció i de publicitat.

Del document es desprèn la necessitat d’adoptar polítiques públiques que promoguin el reconeixement social, la promoció, el suport, la difusió i la sensibilització de persones i organitzacions de voluntariat.

Jornada de tancament i conclusions

Aquells/es que estiguin interessats en el projecte VERSO, tenen l'oportunitat d'assistir a la jornada de tancament i conclusions que tindrà lloc el proper 4 de desembre al Palau Centelles de Barcelona (Baixada de Sant Miquel, 8). Aquesta jornada té com a finalitat donar a conèixer els resultats i les conclusions del projecte i oferir un espai de debat i reflexió entorn a la implementació a Catalunya dels elements més positius de les bones pràctiques presentades durant el projecte per part dels diferents països participants.

L’assistència a la jornada és gratuïta però cal confirmar-la enviant un mail a entitats@voluntariat.org on s'indiqui: nom i cognoms i Entitat / Empresa/ institució a la qual pertanyeu (si és el cas). Donat que l’aforament és limitat (un màxim de 80 persones), cal que confirmeu la vostra participació, com a molt tard el divendres 28 de novembre.

Afegeix un comentari nou