Jornada sobre "La competitivitat, la responsabilitat social i l'ocupabilitat en temps de crisi"

 Font:
Font:

Jornada sobre "La competitivitat, la responsabilitat social i l'ocupabilitat en temps de crisi"

Resum: 

L´ACEDE, Associació Catalana d'Executius, Directius i Empresaris conjuntament amb l´Associació d´Amputats Sant Jordi i la Fundació Claperós, van organitzar una jornada de sensibilització sota el títol "La competitivitat, la responsabilitat social i l´ocupabilitat en temps de crisi" el passat 24 de novembre.

Diferenciar les empreses que només pensen en els negocis i el benefici pròpi d'aquelles que van més enllà i compten amb criteris ètics, ambientals i de respecte envers els drets humans és un dels reptes del món empresarial català. En aquest sentit, les entitats del Tercer Sector han de tenir un paper actiu en la denúncia i la pressió perquè aquest repte sigui una realitat i les empreses només puguin desenvolupar-se si compleixen aquests criteris.

A Catalunya, poc a poc, va arrelant el concepte de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) que és defineix com "el compromís de l'organització envers les necessitats dels seus grups d'interès en els diferents àmbits (laboral, acció social, medi ambient, clientela i entitats proveïdores, i bon govern i transparència), per mitjà d'una implicació voluntària i solidària més enllà del que estableix la legislació vigent". Així doncs, el camí que es vol seguir és potenciar, reconèixer i promocionar les empreses que siguin socialment responsables i així ho demostrin amb els corresponents indicadors avaluadors, mentre que les que no puguin demostrar-ho, quedin enrera i no puguin crèixer.

Durant la jornada "La competitivitat, la responsabilitat social i l´ocupabilitat en temps de crisi" es van tractar temes com les polítiques del govern envers l'ocupabilitat, la competitivitat de l'empresa amb eines de Responsabilitat Social Corporativa, programes municipals per incentivar la RSE, diverses experiències i la Responsabilitat Social a les empreses catalanes.

Més informació

Afegeix un comentari nou