Propostes per millorar la col·laboració entre entitats socials i empreses

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Propostes per millorar la col·laboració entre entitats socials i empreses

Resum: 

Entitats i empreses que van participar en el Marketplace 2014 ens ofereixen un seguit d'accions per fomentar i fer més eficients les futures col·laboracions.

El passat 20 d'octubre, el Centre Cultural El Born de Barcelona va acollir el MarketPlace2014, un punt de trobada on més de 70 entitats i empreses van poder compartir, analitzar i donar impuls a la seva activitat en l’àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa i el voluntariat. Des de Xarxanet hem contactat amb algunes de les entitats i empreses assistents que ens han proporcionat un seguit d'idees per millorar i fer més fluida la relació entre el món associatiu i les empreses.

Què poden fer les empreses per millorar la col·laboració amb les entitats?

  1. Ser més creatives i generar noves formes de col·laboració que siguin productives per a les dues parts.
  2. Organitzar jornades i esdeveniments solidaris amb els treballadors amb l'objectiu d'implicar-los. En la majoria d'empreses que actualment col·laboren amb entitats socials, són els treballadors els que estan en contacte amb l'entitat i coneixen la realitat de la mateixa.
  3. Desenvolupar concursos on els treballadors siguin els que proposin l'entitat a qui destinaran els ajuts.
  4. Creació d'un departament de Responsabilitat Social Corporativa que ofereixi recursos materials, humans i econòmics a les entitats i a la vegada doni visibilitat al seu compromís vers la societat.
  5. Estudiar la possibilitat de col·laborar amb les entitats més petites ja que, normalment, les empreses acostumen a establir col·laboracions amb les entitats referents de cada sector i s'obliden de les més petites, amb més problemes per donar-se a conèixer, però amb les mateixes necessitats.

Què poden fer les entitats per millorar la col·laboració amb les empreses?

  1. ​Ser més creatives i generar noves formes de col·laboració. Ja no funciona el model de patrocini, apadrinament o aportació econòmica sense més. Les empreses necessiten propostes atractives on les dues parts surtin beneficiades.
  2. És necessari que les entitats tinguin ben definides les seves necessitats i opcions de col·laboració en relació als programes de voluntariat corporatiu per facilitar a les empreses l'establiment de relacions i consolidar iniciatives de llarg recorregut.
  3. Treballar en xarxa per facilitar les gestions,
  4. Elaborar programes de voluntariat i activitats relacionades amb el tercer sector enfocats a les polítiques de Responsabilitat Social Corporativa de les empreses. Estudiar prèviament que necessiten les empreses i oferir programes de voluntariat en aquesta direcció.

Per a més informació:

8 guies que us ajudaran a avançar en la col·laboració amb el teixit empresarial

Empresa i voluntariat a Catalunya. Recull de bones pràctiques de voluntariat corporatiu que es realitzen des de l'empresa

Afegeix un comentari nou