17 d’octubre, Dia Internacional de la Pobresa

 Font:
Font:

17 d’octubre, Dia Internacional de la Pobresa

Resum: 

Des de 1993 el 17 d’octubre se celebra el Dia Internacional de la pobresa. Enguany diverses entitats s’han volgut sumar amb diferents actes a la commemoració d’aquest dia.

El Dia Internacional de la Pobresa vol sensibilitzar a l’opinió pública sobre la necessitat d’eradicar la pobresa i la indigència a tots els països, en particular els països en desenvolupament.

Diverses entitats alcen la seva veu per reclamar al Govern i als partits polítics una actitud més responsable i efectiva en la lluita contra la pobresa i les desigualtats. Aquestes són algunes d’elles i les seves accions:

Taula del Tercer Sector i Fede.cat

La Taula del Tercer Sector i la Fede.cat (Organitzacions per a la Justícia Global) organitzen, per quart any consecutiu, l’acte institucional del Dia Internacional Contra la Pobresa. L’acte se celebrarà al Centre Cívic Besòs a les 18:00 h i serà presentat pel periodista Toni Marín. Durant l’acte es llegirà el Manifest promogut per la Plataforma ‘Pobresa Zero’ del Dia Internacional contra la pobresa.

Càritas Diocesana

L’entitat organitza la taula rodona “Educació, economia i pobresa”. Aquesta està presidida pel rector de la UB, Dídac Ramírez, que comptarà, entre d’altres, amb la presència del director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets. Es tracta, segons els organitzadors “d’una oportunitat de posar sobre la taula la crua realitat, saber-ne la seva historia i decidir si som capaços de fer alguna cosa”.

ECAS

Amb el lema ‘Una fiscalitat injusta ens empobreix’, la campanya unitària Pobresa Zero –que agrupa més de 4.200 entitats socials i de la qual forma part ECAS— convoca una roda de premsa i lectura del manifest de campanya a les 12 hores davant la seu central de l’Agència Tributària a Barcelona (plaça Letamendi).

L’acte institucional tindrà lloc a les 18 hores al Centre Cívic Besós (Rambla de Prim 87, Barcelona) i comptarà amb un diàleg entre Miguel Ángel Mayo, membre de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, i Mercè Costa, doctora en Economia a la UB. Cal inscriure’s prèviament (aforament limitat).

Afegeix un comentari nou