Alícia Gàmez, cooperant voluntària de l'ONG Barcelona-Acció Solidària, a casa

 Font:
Font:

Alícia Gàmez, cooperant voluntària de l'ONG Barcelona-Acció Solidària, a casa

Resum: 

El Govern central dóna per segur l'alliberament d'Albert Vilalta i Roque Pascual, els dos cooperants encara segrestats per Al Qaida del Magrib Islàmic però no vol parlar de terminis. La secretària d'Estat de Cooperació, Soraya Rodríguez, ha dit en declaracions a TVE que “no seria responsable establir terminis” però s'ha mostrat “absolutament” convençuda que els dos volutaris catalans seran posats en llibertat. Un cop alliberada Alicia Gámez, tant el Govern com l'ONG Barcelona Acció Solidària insisteixen en demanar la màxima discreció i prudència. Es tracta de no posar en risc l'alliberament dels dos segrestats.

Alícia Gámez, cooperant catalana i voluntària de l'ONG Barcelona-Acció Solidària, va ser segrestada el 29 de novembre a 150 quilòmetres de la capital de Mauritània juntament amb dos dels seus dos companys, que continuen en poder de la branca del grup terrorista Al-Qaida al Magreb Islàmic (AQMI). Està previst que la Gámez agafi un avió cap a Barcelona des de Burkina Faso.

L'alliberament de la voluntària catalana i funcionària de l'Administració de Justícia, de 35 anys, s'hauria produït juntament amb la de Philomene Kabourée, dona del ciutadà italià Sergio Cicala, també retingut, com els voluntaris catalans, pels terroristes a la zona de Kidal, al nord de Mali.

El portaveu de Barcelona Acció Solidària, Josep Ramon Giménez, ha dit poc abans que el Govern espanyol fconfirmés la notícia, que en cas de ser així "ho rebríem amb molta alegria i amb l'esperança que això sigui el primer pas perquè vinguin també el Roque i l'Albert".

El Govern espanyol ha garantit a les famílies que seguirà treballant per la posada en llibertat dels altres dos cooperants, Roque Pascual i Albert Vilalta, segrestats fa més de 100 dies per l'organització terrorista Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI).

Continguts relacionats:

- Primeres mostres de suport pels 3 cooperants segrestats a Mauritània

Afegeix un comentari nou