Amics de la Gent Gran i la UVic-UCC signen un acord per impulsar el voluntariat social a Osona

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Amics de la Gent Gran i la UVic-UCC signen un acord per impulsar el voluntariat social a Osona

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

L'entitat es compromet a promoure el compromís social i a oferir formació per als nous voluntaris i voluntàries. La Universitat posa a disposició els seus espais i facilitarà la difusió del voluntariat.

El Rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña, i el director gerent de la Fundació privada Amics de la Gent Gran, Oriol Alsina, van signar a finals d'octubre un acord de col·laboració amb l'objectiu de promoure el voluntariat social a Osona.

A més de consolidar la creació d'una futura delegació a la comarca, Amics de la Gent Gran es compromet, segons expliquen la UVic i l'entitat social, a fomentar el voluntariat social entre la comunitat universitària (especialment entre l'alumnat), a fer-ne el seguiment i a oferir la formació necessària per fer un bon acompanyament emocional de les persones grans que es troben soles. També es comprometen a formar estudiants en pràctiques. Per la seva banda, la UVic-UCC posa a disposició de l'entitat els espais necessaris al Centre d'Estudis Sanitaris i Socials perquè Amics de la Gent Gran pugui organitzar conferències i activitats. A més, adquireix també el compromís de fomentar el voluntariat entre estudiants.

L'acord és un pas endavant en un dels objectius de l'entitat, que és impulsar l'acció social i sensibilitzadora a Osona, on diuen voler arribar a més persones que vulguin dedicar part del seu temps a fer voluntariat per lluitar contra la soledat a la comarca.

A Catalunya, més de 150.000 persones viuen en soledat. Durant el 2013, 1.151 persones voluntàries van acompanyar 861 persones grans de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú i Cambrils. Al següent vídeo, l'entitat explica el valor del voluntariat amb persones grans que es troben soles.

Afegeix un comentari nou