Apropa’ns a la il·lusió! Un gest, una joguina!

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Apropa’ns a la il·lusió! Un gest, una joguina!

Resum: 

Creu Roja Joventut va presentar el passat dia 5 de desembre la vintena edició de la seva Campanya de Joguines que, aquest Nadal, es proposa repartir joguines a més de 20.000 infants.

La campanya de joguines de Creu Roja Joventut celebra enguany al seu vintè aniversari i, sota el lema “Apropa’ns a la il·lusió! Un gest, una joguina!”, convida la ciutadania a col·laborar perquè cap infant es quedi sense joguina el proper dia de Reis.

La campanya s’emmarca en el Projecte de la Joguina Educativa de Creu Roja Joventut i demana que les joguines que es donin siguin “noves, no sexistes, no bèl·liques, sostenibles i que fomentin el joc cooperatiu i col·lectiu”.

A la presentació de la campanya, que va tenir lloc al Palau Robert el passat 5 de desembre, es va assenyalar que la xifra d’infants beneficiaris de la campanya no ha deixat de créixer des del dia de Reis de 2009, en què van rebre joguines 8.635 infants. L’any 2010, la xifra va augmentar fins a 11.738, l’any 2011 es va arribar als 14.139 infants i, finalment, el dia de Reis de l’any 2012 es van repartir joguines a 17.604 nens i nenes.

Creu Roja Joventut preveu que aquest any es repartiran joguines a 20.000 infants, un 131,62% més que l’any 2009. Aquest increment té a veure amb els efectes de la crisi sobre la infància i les famílies, tema central del primer informe de l'Observatori de Vulnerabilitat de Creu Roja.

Segons aquest informe, publicat l’any 2011, un 46.8% de les famílies ateses per Creu Roja no es poden permetre joguines a l’aire lliure com ara bicicletes o patins i un 13,1% no es poden permetre joguines per utilitzar dins de casa.

Enguany, la campanya de Creu Roja Joventut compta amb la col·laboració de 194 empreses i amb la participació de 1.241 persones voluntàries que s’ocuparan de recollir les joguines i organitzar actes de sensibilització a 309 municipis catalans.

Per a més informació podeu consultar el web de la campanya o bé seguir el hashtag #campanyadejoguines.

Afegeix un comentari nou