Catalunya amb ACNUR acosta la realitat de les migracions als joves estudiants

Autor/a: 
Natalia Moreno/Catalunya amb ACNUR
 Font:
Font:

Catalunya amb ACNUR acosta la realitat de les migracions als joves estudiants

Autor/a: 
Natalia Moreno/Catalunya amb ACNUR

Resum: 

"Escoltem els refugiats" és una experiència educativa que ofereix Catalunya amb ACNUR als centres d'educació secundària i instituts per apropar l'alumnat d'ESO i batxillerat a la realitat de les migracions forçades.

El projecte "Escoltem els refugiats" de Catalunya amb ACNUR té l'objectiu d'acostar la realitat de les persones refugiades als joves de Catalunya. L'experiència consisteix en una trobada amb una persona refugiada que explica als alumnes d'ESO i de batxillerat, en primera persona, les causes que el van obligar a fugir del seu país i la percepció d'acollida que ha tingut a Catalunya.

A més, abans de l'acte es projecta un vídeo titul·lat "Treballant amb refugiats" amb el qual s'exposa amb detall a l'alumnat, a través de diferents testimonis, les causes que obliguen les persones a fugir de casa seva, com viuen després en camps de refugiats i com viuen finalment al país que els acull. Així, els alumnes poden conèixer diferents processos migratoris forçats.

Gràcies al projecte "Escoltem els refugiats" l'alumnat coneix de primera mà les causes que obliguen moltes persones a fugir del seu país.

Una de les escoles que ha participat al projecte de Catalunya amb ACNUR és l'Institut Joaquim Blume d'Esplugues de Llobregat. Els seus alumnes van poder conèixer la història d'un refugiat togolès, que es va veure forçat a emigrar del seu país per motius polítics.

Suport didàctic

El projecte s'acompanya de materials didàctics orientats a proporcionar coneixement al jovent en matèria de refugi, asil i vulneració dels Drets Humans amb la finalitat de promoure l'empatia amb la població refugiada al nostre país.

Afegeix un comentari nou