El CROMA respon a les mancances alimentàries dels infants dels seus tallers

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El CROMA respon a les mancances alimentàries dels infants dels seus tallers

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El Programa de la FAS de voluntariat amb infants d'escoles del Vallès Occidental incorpora aquest curs gradualment l'oferta de berenar durant els tallers en resposta a mancances de necessitats alimentàries bàsiques no cobertes.

Les sol·licituds de beques menjador per al curs escolar 2014-15 del Vallès Occidental van créixer fins a un 25% respecte del curs anterior. Significa que 12.796 famílies de la zona necessitava un suport econòmic per fer front al cost del dinar dels nens i nenes a l'escola. Finalment, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat i el Consell Comarcal del Vallès Occidental han concedit 8.212 beques, 6.400 de les quals cobreixen el 50% del cost i 378 en garanteixen el 100%.

Les xifres, extrapolades també a nivell català, on més de 10.400 infants han necessitat beca completa de menjador i acompanyades per l'informe del Síndic de Greuges, "Malnutrició Infantil a Catalunya" de l'agost de 2013, posen de manifest l'increment de mancances de milers d'infants, que no tenen les necessitats bàsiques cobertes.

El Programa Socioeducatiu CROMA, de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), acompanya infants de 8 a 12 anys de centres escolars de 7 municipis del Vallès Occidental i els dóna suport educatiu i afectiu. Aquest curs, el CROMA ha arribat a un nou municipi, Sant Cugat del Vallès, i ha estès així la seva presència fins a 26 escoles del Vallès, el que permetrà arribar a 450 infants beneficiaris, 120 més que el curs passat. Enguany, però, a més, ha estat necessari ampliar la seva funció i donar resposta a una necessitat recentment detectada.

Segons explica la Coordinadora tècnica del Programa, Elsa Espinosa: "Hem detectat mancances, necessitats bàsiques que no quedaven cobertes, com l'alimentació, i, en conseqüència, hem hagut de considerar l'opció de donar berenars als tallers de les tardes". Així doncs, en resposta a una realitat, el CROMA implementarà, al llarg de tot el curs, els berenars gratuïts per a tots els infants del taller, procurant d'aquesta manera assegurar dos drets bàsics que els infants haurien de tenir assegureats, a l'educació i a l'alimentació.

Contingut relacionat

Educació amb els infants, dret i eina per lluitar contra les desigualtats, xarxanet.org

Augmenten fins a 10.400 les famílies que necessiten beca completa de menjador, xarxanet.org

El curs escolar comença amb 8.212 infants amb beca menjador al Vallès Occidental, notícia del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Afegeix un comentari nou