El premi Solidaritat 2011 per Àlvaro García Trabanca

Autor/a: 
FCVS/comunicació
 Font:
Font:

El premi Solidaritat 2011 per Àlvaro García Trabanca

Autor/a: 
FCVS/comunicació

Resum: 

El passat dimarts 10 de gener, es va reunir el tribunal de l'edició 2011 del Premi Solidaritat, un guardó que atorga l'IDHC des de 1987 en reconeixement a persones i entitats destacades per la seva lluita a favor dels drets humans.

Tot i que no va ser fàcil escollir només una de les 18 candidatures presentades a la 25a edició del premi, el tribunal ha volgut reconèixer en aquesta ocasió a l’Àlvar García Trabanca, històric sindicalista i lluitador social sabadellenc amb una llarga trajectòria en defensa dels drets humans des de diferents vessants.

L’Àlvar García Trabanca (Olivenza, 1931), extremeny d’origen i sabadellenc d’adopció, va ser un gran impulsor dels drets sindicals durant la dictadura a més de donar empenta a un bon nombre d’entitats socials. El tribunal del premi, format per representants de la societat civil catalana i membres de l'IDHC, ha volgut destacar la dilatada tasca d'un lluitador incansable i desinteressat, a qui ni la presó ni les pressions externes, l’han fet desistir mai de la defensa pels drets de les persones. A més, un cop retirat de la vida professional, l’Àlvar s’ha mantingut dedicat per complet a projectes solidaris, de cooperació i d’ajuda social.

Des de 1998, l'IDHC atorga també una menció especial als mitjans de comunicació que, en l'exercici de la seva tasca informativa, aborden de manera decidida la defensa i protecció dels drets humans.

En aquesta ocasió, la menció especial Mitjans de Comunicació ha recaigut en la revista La Veu del Carrer, editada per la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb) i dirigida per Andrés Naya, Marc Andreu i Jordi Bonet. Aquesta publicació bimestral d’àmbit ciutadà ha vist així reconeguda una sòlida trajectòria de 20 anys en la que, número rere número, ha mantingut intacte el seu compromís de mirada crítica i des dels barris a la cara menys amable de la ciutat, solidaritzant-se amb les veus i realitats més desfavorides.

El premi serà lliurat en un acte públic que tindrà lloc el proper 6 de febrer a les 19 hores al Parlament de Catalunya.
Durant l'acte els guardonats rebran una placa commemorativa i es lliurarà a l’Àlvar García Trabanca una obra de l'escultor Jaime de Córdoba, especialment creada per a aquest premi.

+info: www.idhc.org - institut@idhc.org

Afegeix un comentari nou