El projecte Vincles BCN guanya el Mayors Challenge

El projecte Vincles BCN guanya el Mayors Challenge

Resum: 

Vincles BCN rebrà cinc milions d’euros per tal que desenvolupi i implanti el projecte, el qual pretén trencar l’aïllament de les persones grans a Barcelona.

D’entre les 155 propostes presentades al 2013-2014 Mayors Challenge de Bloomberg Philanthropies, Barcelona ha estat la guanyadora amb el projecte Vincles BCN. Aquest ha estat desenvolupat per l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports amb l’objectiu de crear un sistema informàtic que s’instal·li a una tauleta o a un dispositiu mòbil i, quan una persona gran té una necessitat, podrà contactar fàcilment amb una persona de la seva xarxa de confiança. Això inclourà família, amics, treballadors socials i persones voluntàries.

El projecte Vincles BCN, que rebrà cinc milions d’euros, pretén arribar a 20.000 persones. Algunes de les persones d’aquest col·lectiu és possible que no disposin de les tecnologies necessàries. Per això, l’Ajuntament facilitarà una tauleta i la connexió a Internet per a totes aquelles persones grans que no disposin de recursos econòmics però que, segons els serveis socials, necessitin el sistema de xarxes de confiança.

Bloomberg Philanthropies és una fundació que, mitjançant el projecte Mayors Challenge, busca millorar la qualitat de vida dels ciutadans valorant idees innovadores que resolguin els principals reptes amb els que es troben actualment les ciutats.

Afegeix un comentari nou