Els ingressos de les entitats d'acció social han caigut un 1,28% el 2010

Autor/a: 
FCVS/ F. Empresa y Sociedad
 Font:
Font:

Els ingressos de les entitats d'acció social han caigut un 1,28% el 2010

Autor/a: 
FCVS/ F. Empresa y Sociedad

Resum: 

La Fundación Empresa y Sociedad ha presentat l’informe Los ingresos de la ONG de acción social: situación actual y expectativas. L’ informe analitza les tendències en un dels punts clau de la nova realitat social, considerant que durant l’any 2010 s’ha aguditzat la crisi econòmica en la societat espanyola i s’han produït canvis significatius en dues de les principals fonts de recursos de les entitats que treballen a favor dels més vulnerables: les Administracions Públiques i les obres socials de les caixes d’estalvis.

L’anàlisi realitzada es basa en l’opinió de les 62 entitats especialitzades en acció social, que van gestionar un total de 1.280 milions d’euros durant el 2010. Segons l’ informe, els ingressos de les organitzacions socials van decréixer un 1’28% durant el 2010, principalment a causa de la caiguda dels que provenen de grans empreses i Administracions Públiques.

Els ingressos van decréixer en el 52% dels casos. El descens dels ingressos que provenen de grans empreses va ser més del 20% per al 15% de les entitats. Els decreixements menors es produeixen en els ingressos provinents de quotes de socis particulars, que disminueixen en el 22% en les entitats enquestades. Per altra banda, el 47% de les entitats participants diuen que han augmentat els ingressos procedents d’activitats obertes al públic en general, com campanyes o vendes de publicacions. Es pot dir que el decreixement percentual es més gran en les entitats amb menys pressupost.

A més a més l’anàlisi indica que el diner és el recurs prioritari per a gairebé dos de cada tres entitats. A continuació se situen el voluntariat assistencial, els serveis professionals gratuïts i la participació d’empresaris en els seus organismes de govern. Per últim, l’ informe conclou que solament el 13% de les entitats estimen que els seus recursos creixeran a mitjà termini i preveuen que el creixement provindrà sobre tot de PYME i particulars.

Document adjunt: l'informe complet

Afegeix un comentari nou