#GrowingUpAGirl evidencia el rols de gènere a Twitter

Autor/a: 
Ravalnet
 Font:
Font:

#GrowingUpAGirl evidencia el rols de gènere a Twitter

Autor/a: 
Ravalnet

Resum: 

Amb una campanya a Twitter, el programa de televisió The Stream convida els seus espectadors a compartir situacions de sexisme, violència de gènere o assetjament sexual. La resposta es converteix en tendència mundial.

El programa de televisió de la cadena Al Jazeera sobre xarxes socials i periodisme ciutadà The Steram ha demanat als seus espectadors que utilitzin l'etiqueta #GrowingUpGirl per denunciar a la xarxa social Twitter situacions en què hagin patit discriminació o assetjament per motius de gènere.


Des de l'inici de la campanya, el passat 22 de juliol, s'han publicat més d'un milió de piulades utilitzant aquesta etiqueta. La gran majoria de les publicacions denuncien situacions quotidianes en què les convencions tradicionals pretenen determinar el comportament o l'aspecte de la persona pel fet de ser dona.

Les situacions denunciades per les usuàries van des del fet d'haver d'escollir la roba en funció dels cànons socials o el tabú que segueix representant la menstruació fins als temors que pateixen a l'hora de tornar soles a casa. Tot i la gravetat dels fets, moltes de les piulades van acompanyades del sarcasme representatiu de Twitter.No és la primera vegada que la xarxa social Twitter s'utilitza com a eina de denuncia contra el masclisme i la violència de gènere, fa uns dies destacàvem la campanya #SelfiewithDaughter contra el feminicidi a l'Índia promoguda pel mateix primer ministre del país.

Afegeix un comentari nou