Els indis es fan selfies amb les seves filles contra el feminicidi

Recull de fotos de la campanya #SelfiewithDaughter realitzat per Elle

Els indis es fan selfies amb les seves filles contra el feminicidi

Resum: 

L'etiqueta #SelfiewithDaughter porta ja més de 175.000 tuits. Llançat pel primer ministre indi, Narendra Modi, anima als pares i mares a fer-se fotos amb les seves filles i publicar-les a les xarxes socials.

El primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, ha fet aquest diumenge, 28 de juny, una crida a tots els pares i mares perquè publiquin a Twitter fotos amb les seves filles i les acompanyin amb un missatge que promogui l'educació de les nenes. La resposta ha esta ràpida i contundent: Gairebé 200.000 tuits d'indis que viuen arreu del món amb l'etiqueta #SelfiewithDaughter i parlant orgullosos de les seves filles.

Sembla una campanya viral més, però el que hi ha darrere de #SelfiewithDaughter és la realitat d'un país on es practiquen avortaments selectius de nenes, per la preferència pels nens. Aquests mantenen el llinatge, hereten la propietat i cuiden dels pares en la vellesa, mentre que, en el cas de les nenes, els progenitors han de pagar una abundant dot a la família del nuvi.

El cens indi de 2011 va revelar que hi ha 7,1 milions menys de nenes que de nens amb edats compreses entre els 0 i 6 anys. Segons l'ONG ActionAid l'Índia "perd cada dia" prop de 7.000 nenes que moren abans de fer els 6 anys, algunes perquè són assassinades només néixer, en una societat que "en gran mesura menysprea la dona". Per tant, el problema té arrels profundes i per generar el canvi caldrà alguna cosa més que una campanya viral. Sembla, però, que sí té capacitat per sensibilitzar i conscienciar.

Afegeix un comentari nou
0