Guia de voluntariat corporatiu, pont entre l'empresa i la societat

Guia de voluntariat corporatiu, pont entre l'empresa i la societat

Resum: 

Forética, l'associació d'empreses i professionals de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC), dedica el seu darrer quadern de recerca al voluntariat corporatiu. El document pretén ser tant una guia d'aproximació al voluntariat corporatiu com un manual de consulta per a persones ja involucrades en projectes de voluntariat a l'empresa.

El voluntariat corporatiu (o voluntariat empresarial) és la combinació del voluntariat social amb l'estratègia de relació de l'empresa amb la societat o estratègia d'inversió social. Permet als empleats i empleades l'oportunitat de participar de forma constructiva, creativa i solidària a favor de la societat.

En un programa de voluntariat corporatiu participen els empleats/des, l'empresa i una entitat social. L'empleat/a és el protagonista dels projectes i materialitza el compromís de l'empresa amb la societat. L'empresa integra els projectes en la seva estratègia d'acció social. Aquests dos actors coordinen els seus esforços amb una organització no lucrativa, bona coneixedora de la causa social triada i de la forma més adequada de dur a terme els projectes, que canalitza els esforços i recursos posats en joc per l'empresa en benefici de la societat.

El quadern Voluntariado Corporativo. Un puente de colaboración entre la empresa y la sociedad de Forética ofereix les raons i els valors que impulsen el voluntariat corporatiu, els reptes que planteja i les claus per abordar els projectes que aportin més valor tant als agents implicats com als beneficiaris de les actuacions.

Aquest manual conté una reflexió sobre els diferents models de voluntariat corporatiu i les claus per crear un model de voluntariat. Presenta diferents mecanismes per mesurar els impactes generats tant en la societat com a l'empresa, a més de mostrar un recull de casos d'èxit d'organitzacions en el desenvolupament de la inversió en la comunitat.

Forética és una xarxa global d'organitzacions i professionals implicats en el desenvolupament de la Responsabilitat Social, que aglutina més de 200 socis i sòcies.

Afegeix un comentari nou