IV Fòrum FECEC: la realitat del dolor oncològic

 Font:
Font:

IV Fòrum FECEC: la realitat del dolor oncològic

Resum: 

En la seva 4a edició, el Fòrum FECEC continua amb la seva vocació de ser un punt de trobada entre els professionals especialitzats en oncologia i, els pacients i familiars, amb l’objectiu de debatre sobre diferents aspectes de la realitat actual del càncer.

La trobada tindrà lloc el proper 23 d´octubre de 2009 al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Enguany, el tema escollit ha estat el dolor oncològic. Sota el títol "Dolor i càncer: realitat i control", aquesta edició està destinada a donar pautes als professionals per detectar i donar una resposta integral als pacients amb dolor oncològic.
Els objectius principals són actualitzar el concepte del dolor, comprendre les diverses tècniques específiques pel seu tractament i adquirir el criteri per poder triar les tècniques més adequades per a cada pacient.
Altres de les finalitats d´aquesta jornada són promoure el treball en equips interdisciplinars en l’atenció del pacient oncològic; donar confiança en l’ús de les bones pràctiques dels diferents professionals que intervenen durant tot el procés oncològic; habilitar i proporcionar recursos als assistents per afrontar amb èxit els reptes professionals als quals s’enfronten cada dia; i reconèixer el pes específic de les habilitats en el tractament dels pacient que pateixen dolor en càncer.
Els motius pels quals s´ha escollit el dolor oncològic com a tema són que la Associació Internacional per l´estudi del dolor (IASP) ha destinat també els anys 2008 i 2009 a aquest mateix assumpte. Tanmateix, les projeccions per a l’any 2015 indiquen que a Catalunya es produiran uns 46.424 casos nous de càncer, pel que cal un impuls al coneixement dels nous tractaments del dolor i els seus efectes en la qualitat de vida dels pacients.
El Fòrum va adreçat a l’equip de professionals interdisciplinari que tracta amb persones diagnosticades de càncer i les seves famílies, com ara:
–Metges (Oncòlegs, Hematòlegs, Clínica del dolor, Anestesistes, Radioterapeutes, Equips PADES, Psiquiatres, Rehabilitadors, Atenció primària,...)
–Psicòlegs
–Fisioterapeutes
–Infermeres relacionades amb els pacients oncològics i paliatius
–Treballadors socials i familiars
– Estudiants universitaris de grau i postgrau

Consulteu el programa

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou