Jornada de persones grans en la nostra societat

 Font:
Font:

Jornada de persones grans en la nostra societat

Resum: 

El proper dimecres 7 de maig se celebrarà la jornada "Persones grans en la nostra societat" que forma part del cicle de debats "Ciència i envelliment" iniciat al maig de 2007.

En el decurs d'aquesta jornada s'estudiarà la situació actual de la gent gran i les previsions de futur en una dècada segons estudis demogràfics; "Després de la jubilació, la vida continua: Gent gran, gent activa. I productiva", i per això cal un nou pacte entre generacions i preveure la incardinació dels ciutadans grans en la seva societat, que sigui possible la participació.

I tot això no s’improvisa, cal forjar un programa social i polític que ho possibiliti, cal un canvi cultural, un canvi de manera de viure.

Per aquest motiu és important que es creïn fòrums de debat, conferències, xerrades, etc., com aquesta jornada "Persones grans en la nostra societat", que comptarà amb la participació de reconeguts especialistes, com Josep M. Canyelles, promotor del think tank www.ResponsabilitatGlobal.com, assessor d'empreses, governs, organitzacions i universitats en matèria de responsabilitat social;

Els altres participants seran: María Satur Torre, Mng. Foundation Innovation - Fundación Vodafone España; Antoni Reverter, director de la Fundació Ave Maria; Jordi Tudela, director de l’Àrea Social del Grup Asproseat, Director general de DINCAT i President de la Comissió de Cohesió Social del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona. Jaume Jané, comissionat per la Jornada, serà el moderador dels debats, i la cloenda anirà a càrrec delDr. Lluís Calvo, Antropòleg, Doctor en Geografia e Història-U.B., Coordinador Institucional del CSIC a Catalunya i Director científic-cultural de la Residència de Investigadores CSIC -Generalitat de Catalunya

La Jornada tindrà lloc a la seu de la Residència CSIC (Carrer Hospital, 64 – Barcelona) de 16:30 a 19:30h. Si bé la participació és gratuïta, cal inscripció prèvia, mitjançant formulari.

Aquests debats estan organitzats per la FATEC (Federació d'Associacions de gent gran de Catalunya), el CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) i la Residència d'Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya.

En aquests enllaços podeu consultar el programa del curs i disposeu del full d'inscripció

Afegeix un comentari nou