Joves de Save the Children premiats en el Concurs Internacional "Canvia el teu món"

Autor/a: 
FCVS-Comunicació
 Font:
Font:

Joves de Save the Children premiats en el Concurs Internacional "Canvia el teu món"

Autor/a: 
FCVS-Comunicació

Resum: 

Els dies 18, 19 i 20 de juny 2012 s'han lliurat els premis del concurs "Canvia el teu món", entre els quals hi han participat 360 projectes d'Espanya, Portugal i Llatinoamèrica. El Grup Jove de Save the Children Barcelona, entre els 20 premiats.

El Grup d'Associacionisme Juvenil de Save the Children a Barcelona (GJ Barcelona) forma part dels 20 guanyadors de "Canvia el teu món", un concurs internacional que premia iniciatives juvenils destinades a la transformació social.

Aquest concurs, en què hi han participat 360 projectes d'Espanya, Portugal i Llatinoamèrica, està organitzat per l'Associació Internacional Ashoka, que dóna suport a emprenedors socials juvenils, i per BBVA.

El projecte premiat "Participant que és gerundi" del GJ Barcelona, ​​format per vint adolescents d'entre 14 i 18 anys, advoca per l'associacionisme juvenil com a motor de transformació social. Per a la seva realització, rebran l'assessoria d'Ashoka i també un ajut econòmic de 800 euros per seguir endavant amb el seu projecte.

"Participant que és gerundi", iniciativa dels joves voluntaris del GJ Barcelona de Save the Children a Barcelona, ​​és una iniciativa que ja compta amb un any de vida i que té com a objectiu principal informar i sensibilitzar a altres joves sobre la importància d'exercir el dret a la participació, des de la joventut, per al compliment dels Drets de la Infància i, així, establir les bases per a un ciutadania activa, responsable i crítica. Actualment, aquests tallers s'estan realitzant en diferents espais de Barcelona: centres cívics, espais juvenils, instituts, hospitals, etc.

Save the Children treballa des de 1919 en la promoció i defensa dels drets dels nens i nenes a tot el món i promou la seva participació en tots els assumptes que els interessin.

En un moment històric en què la societat demana iniciatives transformadores, la tasca d'aquests joves voluntaris que ens donen una lliçó de ciutadania, demostrant el seu compromís social i, al seu torn, desmuntant estereotips sobre la joventut actual.

Afegeix un comentari nou