La Casa dels Xuklis, una realitat

Autor/a: 
AFANOC/FCVS
 Font:
Font:

La Casa dels Xuklis, una realitat

Autor/a: 
AFANOC/FCVS

Resum: 

La Casa dels Xuklis, espai destinat a acollir els familiars de nens amb càncer que segueixen tractaments en hospitals de referència de Barcelona, celebra la seva inauguració amb unes jornades de portes obertes fins divendres que ve dia 27 de maig. L'objectiu és donar a conèixer a la ciutadania aquest pioner projecte després d'acabar les obres i la decoració i abans que entrin a viure-hi les primeres famílies.

La casa dels Xuklis és un projecte de la Fundació Privada de Nenes i Nens amb Càncer, una iniciativa impulsada per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, AFANOC.

 L’AFANOC ha lluitat durant anys per a la construcció d’una casa d’acollida per a les famílies amb nens malalts de càncer. Donada la magnitud de la iniciativa es va crear la Fundació que té com a patró fundacional a l’AFANOC.

SUPORTA més a més, la Fundació que gestiona i coordina La casa dels Xuklis, compte amb el suport de les institucions públiques de Catalunya. Patrocinadors d’honor: el President de la Generalitat de Catalunya, el President de la Diputació de Barcelona i l’Alcalde de Barcelona.

 El Patronat de la Fundació està format per professionals vinculats a diferents sectors, per tal de tenir una visió més global i objectiva del projecte.

LA CASA: 25 apartaments

La casa es divideix en 25 apartaments -amb un bany i una petita terrassa- i zones comunes, com ara el Pati Mediterrani i un hort. Tots aquests espais, de colors càlids i acollidors, diferents dels d'un hospital, han estat creats i decorats de forma altruista per dissenyadors de Casa Decor i empreses col·laboradores.

Cada apartament és un món. Un exemple és el dissenyat, amb tot detall, per Pía Capdevila, pintat en tons blaus i blancs. A més a més dels llits i un escriptori, la decoradora hi ha inclòs jocs infantils i llibres de lectura. A la paret hi ha unes cites de Pablo Neruda per donar ànims als seus habitants: "Prohibit no somriure... lluitar per tot el que estimes... convertir en realitat els teus somnis".

Afegeix un comentari nou