La Fundació Vicki Bernadet crea un manifest perquè l’abús sexual infantil sigui considerat un problema social

 Font:
Font:

La Fundació Vicki Bernadet crea un manifest perquè l’abús sexual infantil sigui considerat un problema social

Resum: 

La fundació assegura que les xifres d’incidència dels abusos sexuals són “alarmants” i denuncia que tot i així, segueix sent un tema tabú pel qual no s’apliquen polítiques específiques ni es destinen els recursos necessaris per a la prevenció. Per això demana adhesions al manifest “Abús sexual infantil: un problema social”.

Els abusos sexuals infantils afecten entre un 20 i un 25% de les nenes i entre un 10 i un 15% dels nens. Així ho demostren estudis realitzats a Espanya i altres països de la Unió Europea, així com als Estats Units i el Canadà. La Fundació Vicki Bernadet, que des de fa 13 anys treballa amb les víctimes dels abusos sexuals en la infància, denuncia que malgrat que aquestes xifres són “alarmants” i que efectivament es tracta d’un problema social, “no s’està considerant com a tal”. Asseguren que es tracta d’un maltractament infantil greu que “es produeix en totes les cultures i societats i en qualsevol estrat social”.

Per a eliminar aquests tabús i, sobretot, reclamar implicació per part dels partits polítics, les institucions públiques i els agents socials la Fundació ha creat el manifest “Abús sexual infantil: un problema social” per al qual demanen adhesions.

Reclamen més polítiques socials “específiques i valentes”, sobretot pel fa a la prevenció, en àmbits com l’ensenyament i la salut. Així mateix, el manifest denuncia que sovint “la resposta i l’atenció que dóna el sistema a la víctima, encara continuen afectant negativament als menors”.

D’altra banda, a més del manifest, Vicki Bernadet ha engegat la campanya Posa-hi cor! per recaptar recursos per seguir lluitant contra els abusos sexuals infantils.

Descarrega't el manifest

http://www.fbernadet.org/cat/home.html
http://www.fbernadet.org/posa-hi_cor/

Afegeix un comentari nou