La Universitat Rovira i Virgili aposta per la salut

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Universitat Rovira i Virgili aposta per la salut

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La celebració del Dia Mundial de la Infermeria porta a la URV a convertir, per un dia, el campus Catalunya en Campus Saludable.

La saviesa popular ha considerat sempre la salut com un tresor i quelcom imprescindible per poder gaudir de la vida. En l’estat del benestar, la salut és un dret. Conscients d’aquestes dues percepcions i del paper que juguen la medicina i la infermeria en la persecució de la salut, el campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) s’ha convertit aquest 10 de maig en Campus Saludable.

Aquesta jornada concentra diferents activitats de promoció del moviment i la nutrició com a eines imprescindibles per cuidar la salut i s’organitza per commemorar el Dia Internacional de la Infermeria el 12 de maig. A partir de les 12 del migdia començaran les principals activitats entre les quals hi ha una taula rodona, conferències sobre el programa Alimentació Mediterrània (AMED) i sobre les relacions entre emocions i nutrició. A més, durant el dia d’avui es presentarà el programa “Pugem escales, fem salut”. La jornada acabarà amb un petit recital d’àries d’òpera, a càrrec de la soprano i professora de la URV Rosa Tamarit acompanyada del pianista Jordi Solé.

Dins el marc d’aquesta jornada també es podrà visitar l’exposició “VIH sobre rodes” instal·lada al Centre de Recursos d’Aprenentatge i Investigació (CRAI). La mostra romandrà a la URV fins el 15 de maig.

L’activitat està coorganitzada per tres facultats de la URV (Infermeria, Lletres i Jurídiques), el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Des de les universitats s’està intentant potenciar la presa de consciència sobre la importància de la salut des de diferents perspectives; la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va celebrar la seva pròpia Diada del Campus Saludable el passat 19 d’abril.

Afegeix un comentari nou