La xifra de víctimes de la fam baixa per primer cop en 15 anys

 Font:
Font:

La xifra de víctimes de la fam baixa per primer cop en 15 anys

Resum: 

La xifra de víctimes de la fam al planeta es reduirà aquest any a 925 milions, després que el 2009 va arribar al rècord de 1.023 milions, segons assegura l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO). Les causes del descens -del 9,6%, el primer en 15 anys- són la millora de l'accés als aliments, la baixada de preus i la tímida recuperació econòmica mundial. L'evolució és positiva, però no oculta una realitat lacerant: un de cada set habitants de la Terra pateix fam.

El director general de la FAO, Jac-ques Diouf, que va anunciar ahir aquestes dades a Roma, va recordar que la xifra encara està per sobre de la registrada abans de l'inici de la crisi de l'economia i de la dels aliments del 2008, quan aquests van arribar als seus preus més alts.

"És inacceptable que el nombre de malnodrits rondi els 1.000 milions. Cada sis segons mor un nen per problemes lligats a la fam, va clamar Diouf, que va alertar que s'està lluny de complir la meta establerta als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de reduir el percentatge de famolencs a la meitat respecte de la referència del 1990, fixada en el 20%. La dada d'aquest any se situa en el 13,8%, a gairebé quatre punts del 10% perseguit per al 2015."

El 98% de les víctimes de la fam viuen en països en vies de desenvolupament. Concretament, dues terceres parts es concentren en set estats: Bangla Desh, Xina, República Democràtica del Congo, Etiòpia, Indonèsia, Pakistan i Índia. La principal amenaça per a elles és l'augment dels preus dels cereals i la carn.
El director general de la FAO va manifestar que per combatre la fam calen 35.000 milions d'euros a l'any. Sabem què s'ha de fer. En tenim exemples exitosos a l'Àfrica i a l'Amèrica Llatina, va subratllar Diouf, que va destacar la feina de països com Brasil i Ghana.


www.fao.org/docrep/012/al390s/al390s00.pdf

Afegeix un comentari nou