Maria Antònia Gaza: "Em sento més recompensada que quan cobrava a final de mes".

Autor/a: 
FCVS-Comunicació
 Font:
Font:

Maria Antònia Gaza: "Em sento més recompensada que quan cobrava a final de mes".

Autor/a: 
FCVS-Comunicació

Resum: 

La Maria Antònia és periodista de professió i ha treballat sempre en gabinets de comunicació i departaments de premsa. Un cop jubilada ha decidit seguir aportant els seus coneixements i experiència ajudant a difondre la tasca de les entitats socials. Actualment és voluntària d'Intermón Oxfam i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Maria Antònia Gaza

Edat: 66

Entitat: Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)

Quant temps portes fent de voluntària?
Fa prop de quatre anys que faig de voluntària a IntermonOxfam (IO) i, des de fa uns sis mesos, també a la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS); en ambdues organitzacions col·laboro en el gabinet de premsa i comunicació.

Per què vas decidir fer voluntariat?
Perquè encara em sento en forma i capacitada per continuar treballant. Així que vaig pensar: què puc fer que sigui necessari i que se fer bé? Doncs el que he fet durant molts anys en gabinets de premsa. Penso que s'han de reforçar les àrees de comunicació de les ONG perquè la societat se n'assabenti de tot el fan; actualment ja no és vàlida la dita espanyola "el buen paño en el arca se vende" i cal arribar a tota la ciutadania. Fent de voluntària retorno a la societat una part del que he rebut; em sento una privilegiada i en una època tan convulsa i difícil és bo que col·laborem amb el que millor sabem fer. Des dels gabinets de premsa de IO i de la FCVS ajudo a divulgar la valuosa tasca d'aquestes entitats i així puguin rebre més ajuts i col·laboració.

Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?
Desinterès/interessat, perquè alhora que aporto gratuïtament els meus serveis rebo reconeixement, agraïment.

Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?
"Caminante, no hay camino, se hace camino al andar..." La cançó del Joan Manuel Serrat, sobre un poema d'Antonio Machado.

La millor experiència amb què t'has trobat fent voluntariat?
L'agraïment dels companys que valoren la tasca que faig; em sento més recompensada que quan cobrava a final de mes. També em resulta gratificant quan parlo amb algun periodista que encara em recordi i digui, estranyat, "però tu no t'havies jubilat?". M'agrada continuar en certa manera dins del "mundillo".

Què t'aporta el voluntariat i que aportes a la societat a través del voluntariat?
M'aporta autoestima, responsabilitat, energia, sentir-me plenament integrada en la societat, que encara se'm necessita i puc ser útil. Se'm fa més difícil dir què aporto; crec que senzillament sóc un granet de sorra dins del voluntariat, però molt granets de sorra poden fer una esplèndida platja, oi?

Afegeix un comentari nou