Miquel Àngel Fuster: "Una de les millors experiències, adonar-me que existeixen moltes entitats dedicades a l’atenció social"

Autor/a: 
FCVS-Comunicació
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Miquel Àngel Fuster: "Una de les millors experiències, adonar-me que existeixen moltes entitats dedicades a l’atenció social"

Autor/a: 
FCVS-Comunicació

Resum: 

En Miquel Àngel Fuster ja fa més de 5 anys que és voluntari. Primer, a l'associació Infants del Raval, i actualment a la Federació Catalana de Voluntariat Social. Les tasques que fa a la FCVS són de gestió i, malgrat no fer acció directa, està convençut que la seva contribució és útil per a millorar la situació de les persones més necessitades.

Miquel Àngel Fuster

Edat: 67

Entitat: Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)

Quants anys portes fent voluntariat?

Vaig començar quan em vaig pre-jubilar, ara fa 5 anys i mig. La primera experiència va ser fent reforç escolar a noies i nois, a través del Casal d’Infants. Després vaig conèixer la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i des de fa 4 anys hi col·laboro en tasques de gestió interna: ajuda en la comptabilitat i també gestió de les assegurances de voluntaris que moltes entitats federades contracten a través de la FCVS. Durant uns mesos vaig participar en l’orientació de persones que volien fer voluntariat en l’àmbit de la salut i en derivar-les a les entitats que més es podien ajustar al que buscàven.

Per què vas decidir fer voluntariat?

Sempre he tingut preocupació per les qüestions socials. En el moment de deixar la meva tasca professional, vaig pensar que calia dedicar part del temps que tindria lliure a ajudar a persones que no han tingut les oportunitats que jo vaig tenir.

Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?

Solidaritat. Tot i que no és molt original, crec que és la que millor representa l’intent d’equilibrar les diferències d’oportunitats que es donen a la societat, tant per motius de l’origen social com per esdevinements sobrevinguts (malalties, dependències, etc.).

Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?

No hi havia pensat mai. La que em vé al cap ara és “La primavera” de Vivaldi.

La millor experiència amb què t’has trobat fent voluntariat?

D’una banda, conèixer persones que volien fer voluntariat en l’àmbit de la salut: persones joves i grans que desitjaven apropar-se al món de les malalties i fer costat als malalts i a les seves famílies.

D’altra banda, adonar-me que existeixen moltes entitats dedicades a l’atenció social i, dins d’elles, milers de persones que s’hi dediquen professionalment o que fan voluntariat.

Què t’aporta el voluntariat i què aportes a la societat a través del voluntariat?

M’aporta, sobretot, relació enriquidora amb persones que tenen voluntat de cooperar en la millora de la societat. Aporto la meva experiència, tant en qüestions tècniques com de relació amb equips de treball. Tot i que no faig acció directa amb persones en situació de necessitat social, suposo que la meva contribució a la gestió és útil indirectament a aquestes persones.

Afegeix un comentari nou