Nova edició de recollida de joguines de la UB en col·laboració amb Creu Roja

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nova edició de recollida de joguines de la UB en col·laboració amb Creu Roja

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El nombre d'usuaris i usuàries del Programa de Joguines de Creu Roja ha crescut, en els últims 4 anys, un 101%. Fins el 17 de desembre, la UB compta amb 20 punts de recollida per sumar-se a la campanya.

L'any 2011, fins a un 19,1% de la població de Catalunya es trobava en situació de risc de pobresa després de transferències socials, segons les dades publicades aquest 2014 per l'IDESCAT. D'aquests milió de persones que vivia en un fort desavantatge econòmic respecte de la resta de la població, un 26,4% esdevenia el grup d'edat més afectat per la pobresa, es tracta del grup de població de menys de 16 anys, tal i com es recull a la Proposta de Pacte per a la Lluita contra la pobresa a Catalunya.

El Quart Estudi de l'Observatori de la Vulnerabilitat de la Creu Roja analitza la realitat de les persones usuàries del projecte d'Ajuts infantils per a la tornada a l'escola, de l'entitat. Un 80% d'aquestes famílies tenien infants que patien una especial afectació de precarietat. La meitat dels infants que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat no disposen de materials d'oci per jugar a l'aire lliure (com ara bicicletes o patins) i un 15 % tampoc no té joguines per jugar a casa.

Amb l'objectiu d'articular una resposta, Creu Roja Catalunya ha engegat, un any més, la campanya de recollida de Joguines "No és per les joguines. La teva solidaritat, els seus drets", amb què preveu recollir 30.000 joguines i augmentar el nombre d'infants beneficiaris. I és que l'entitat ha constat que en els darrers quatre anys, el nombre d'usuàries i usuaris que han rebut joguines i jocs ha crescut un 101%.

La Universitat de Barcelona, a través del Comissionat per a Desenvolupament Social i Envelliment i la Fundació Solidaritat UB, col·labora per vuitena vegada amb Creu Roja Joventut i posa en marxa una nova edició de la campanya de recollida de joguines a la UB, que va començar ahir dilluns 15 de desembre i s'allargarà fins el 17 de desembre. Amb la fita de superar la recollida del curs passat, en què es van aconseguir prop de 800 joguines, la Universitat habilitaria un total de vint punts de recollida per aplegar les joguines que aportin els membres de la comunitat universitària (alumnat, personal docent i investigador, i d'administració i serveis).

Joguines noves i educatives

Per a Creu Roja Joventut, el joc és una via útil per difondre per difondre propostes educatives i pedagògiques. És per aquest motiu que l'entitat apel·la a l'aportació de joguines noves, educatives, no sexistes ni bèl·liques i que fomentin el joc cooperatiu.

Contingut relacionat

La pobresa infantil en 8 dades, xarxanet.org

Afegeix un comentari nou