Save the Children demana respostes contra la fam!

Autor/a: 
Save the Children/FCVS
 Font:
Font:

Save the Children demana respostes contra la fam!

Autor/a: 
Save the Children/FCVS

Resum: 

L'ONU ha declarat oficialment situació de fam al centre i sud de Somàlia. Una situació que no es produïa des de 1992 i que podria acabar amb la vida de més d'un milió de nens i nenes al país. Durant aquestes setmanes, 800.000 somalis han creuat la frontera de Kenya i Etiòpia fugint d'una crisi provocada per la combinació de l'incessant augment del preu dels aliments, els conflictes que assoten el país i la manca de pluges.

Les famílies han perdut les seves collites i amb elles, tot el seu subministrament d'aliments. El preu de l'aigua i el menjar s'ha disparat. Prop de 2 milions de nens i nenes estan passant fam i set i la meitat d'ells -1 milió-pateixen desnutrició crònica i, sense ajuda, podrien morir. Al sud i centre de Somàlia, 1 de cada 5 llars no tenen absolutament res per menjar. Necessitem actuar ràpid i immediatament per evitar la mort de milers de persones a tota la regió.

Més d'1 milió i mig de somalis han estat forçats al desplaçament dins del país i 800.000 han creuat les fronteres, la majoria acaben a les cues d'entrada als camps de refugiats de Kenya i Etiòpia, totalment saturats i per sobre de les seves capacitats.

+ Informació: www.savethechildren.es

Afegeix un comentari nou