Temps de barri, temps educatiu per compartir

 Font:
Font:

Temps de barri, temps educatiu per compartir

Resum: 

El programa "Temps de barri, temps educatiu per compartir" pretén conciliar el temps dels pares, mares i fills en el seu temps lliure.

Conciliar el temps dels pares i mares amb el temps infantil fora de l’horari lectiu es fa cada vegada més difícil. És per aquest motiu que La Regidoria Usos del Temps, la Fundació Jaume Bofill i diverses entitats dels districtes de Sants - Montjuïc, Gràcia i Nou Barris han treballat conjuntament en un programa unificat de les activitats extraescolars i d'educació en el temps de lleure. L'oferta d'activitats que presenten permet una millora de la coherència horària de les activitats, l'oferta compartida entre escoles i la col·laboració de proximitat d'activitats entre entitats, equipaments i centres educatius. Tot això és producte, en gran part, de l'esforç de les AMPA's per millorar els serveis oferts a les famílies dels barris participants i a l'experiència de compartir espais de treball conjunt entre tots els agents.
Un exemple de la proposta seria la continuació i ampliació dels patis oberts a les famílies del barri, perquè tinguin un espai tranquil i acotat per poder jugar a pilota o utilitzar-ne les diverses instal·lacions; l'acompanyament de l’infant des de la seva escola fins al lloc on es realitzi l'activitat i poder-los recollir quan la finalitzin directament a l’associació on tingui lloc; activitats en família per facilitar un temps de convivència entre criatures i els pares i mares per gaudir de l'entorn més pròxim, el barri i així mateix, poder millorar la qualitat del seu temps. El programa ha estat tan positiu que s’ha ampliat a quatre districtes més, Sant Andreu, Sant Martí, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, a part de comptar amb la incorporació de l'Institut Municipal d'Educació. Per més informació podeu consultar aquest web: Temps de barri

Afegeix un comentari nou