Tret de sortida de la campanya gironina “A l’escola, un plat a taula”

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Tret de sortida de la campanya gironina “A l’escola, un plat a taula”

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Amb l'objectiu de "garantir que cap infant quedi al marge del menjador escolar", diferents entitats de Girona impulsen una campanya de captació de recursos que s'engegarà el proper cap de setmana.

L'informe de la Sindicatura de Greuges "Malnutrició infantil a Catalunya" del 2013 va posar damunt la taula l'existència de "subnutrició infantil" a Catalunya. És a dir, que més de 600 infants no ingerien la quantitat suficient d'alguns aliments necessaris per al bon desenvolupament. Enguany, un any i mig després, la Conselleria d'Ensenyament acceptava que les escoles catalanes tenen al voltant de 9.500 alumnes en situació d'extrema pobresa (un 43% més que el curs passat). Menors vulnerables que depenen en gran part de les beques menjador per assegurar una correcta alimentació.

La beca concedida per la Generalitat a aquests 9.500 infants cobreix el 100% de la despesa en resposta a l'extremitud dels casos. Ara bé, en la majoria de situacions en què se sol·licita, la subvenció en cobreix només el 50%. L'altre 50% corre a càrrec de les famílies, que en nombroses ocasions, no poden suportar la despesa. Per aquest motiu, explica l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la Universitat de Giona (UdG), diferents entitats de la demarcació, en coordinació amb l'administració autonòmica i local, han treballat conjuntament per iniciar la campanya de captació de recursos "A l'escola, un plat a taula".

La filosofia que la guia és que assegurar l'àpat als menjadors escolars és una eina potent per combatre la desnutrició infantil que innegablement i malauradament existeix a Catalunya. Així doncs, la campanya consta ara per ara de diferents activitats destinades a obtenir recursos materials i econòmics per cobrir les despeses de menjador quan la família no pugui atendre'ls.

Les primeres activitats consistiran en un torneig de "Pàdel contra la fam", que tindrà lloc entre el dissabte 18 i diumenge 19 d'octubre. Cal inscriure-s'hi i fer el pagament per la participació d'acord amb el procediment explicat al web de l'Oficina. El diumenge 19 d'octubre se celebrarà alhora la "Pedalada Popular contra la fam", on també és necessària prèvia inscripció. Finalment, la UdG i la Federació Catalana d'Escacs estan organitzant un torneig però que encara té el calendari per determinar.

En la mateixa direcció, entitats com Educo, Càritas o Creu Roja tenen programes i campanyes per, tal i com ara pretén fer la campanya "A l'escola, un plat a taula", arribar allà on no ho fa l'administració.

Contingut relacionat:

Salut admet 660 casos de malnutrició infantil per culpa de la pobresa, article Ara.cat

Les retallades i el retard en pagar les beques menjador deixen molts nens sense dinar i agreugen l’absentisme escolar, reportatge a 324.cat

Creix el 43% el nombre de beques de menjador per la pobresa extrema, article a El Període

El paper de les entitats catalanes en els drets dels infants, article xarxanet.org

Afegeix un comentari nou