Una guia per educar sense violència

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una guia per educar sense violència

Resum: 

Save the Children ha publicat una guia per promoure l’educació en positiu i el bon tracte als infants adreçada a pares i mares, i que pot resultar molt útil també a escoles, associacions de pares i mares, així com a entitats relacionades amb la infància.

Amb el suport del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Save the Children va publicar el passat mes de juny la guia “Quién te quiere a ti” adreçada a pares i mares i que té per objectiu fomentar l’educació en positiu i lluitar contra la violència cap als infants.

La guia arrenca amb un capítol dedicat al desenvolupament dels infants en cada fase de la seva vida. Per a cada franja d’edat analitzada, la guia conté consells i explicacions sobre com haurien de reaccionar els pares i mares a fi de donar resposta a les necessitats dels seus fills.

El document continua amb un capítol sobre el vincle afectiu i un altre sobre la resolució de conflictes, dins del qual s’inclou un apartat dedicat a desmuntar mites que justifiquen l’ús de la violència com a eina per educar.

L’entitat recorda que “el càstig físic o psicològic suposa una vulneració dels drets dels infants” malgrat que, segons dades del CIS, l’any 2004 encara hi havia un 52% de la població convençuda que, a vegades, convé pegar les criatures per educar-les.

La guia adverteix, finalment, sobre els efectes greument perjudicials que la violència contra els infants té pels mateixos infants però també pels seus pares i per a la societat en general.

A més de la guia, Save the Children posa a disposició de pares i mares així com d’entitats relacionades amb la infància un espai web on es poden trobar més documents i compartir experiències sobre educació sense violència. Amb el títol "Quiero que te quiero", aquest espai web també conté un bloc que recentment recuperava la campanya de l'any 2008 "Les teves mans són per protegir":

Afegeix un comentari nou