Vols fer un voluntariat? Llegeix aquesta guia ràpida per saber per on començar!

Autor/a: 
FCVS-Comunicació

Vols fer un voluntariat? Llegeix aquesta guia ràpida per saber per on començar!

Autor/a: 
FCVS-Comunicació

Resum: 

Els motius que mouen una persona a fer voluntariat poden ser molts i molt diversos. Però més enllà de la nostra voluntat, calen una sèrie de recursos per saber on i com fer un voluntariat. Aquí te n'oferim alguns!

Els motius que mouen una persona a fer voluntariat poden ser molts i molt diversos. En general, però, és comú el sentiment de solidaritat envers les persones que pateixen una situació difícil sigui per malaltia, solitud, pobresa, discapacitat... i el desig de millorar la seva vida.

El voluntariat, necessàriament, s’ha de dur a terme en el si d’una entitat social i d’entitats n’hi ha de tot tipus i de tots els àmbits.

El primer que cal tenir clar és que ser voluntari implica un compromís amb una entitat social. La FCVS convoca sessions informatives sobre voluntariat en les quals s’informa sobre què significa ser voluntari i es dóna assessorament a les persones interessades perquè sàpiguen a quina entitat dirigir-se.

Moltes entitats socials utilitzen recursos informàtics per donar a conèixer les seves demandes de voluntariat per tal que els ciutadans i les ciutadanes sàpiguen a on poden col·laborar i en què consistiria la seva tasca de voluntariat.

Trobareu demandes de voluntariat a:

Borsa de Voluntariat Social de la FCVS http://borsa.voluntaris.cat/

Haces Falta www.hacesfalta.org

Torre Jussana http://tjussana.entitatsbcn.net/tj/ofertesvoluntariat.php

Un cop sabem on farem el voluntariat, cal tenir en compte que ens cal una mínima formació prèvia. Sovint les mateixes entitats organitzen cursos de formació per als nous voluntaris, però també existeix l’Escola de Formació de voluntariat de la FCVS on s’hi imparteixen cursos d’iniciació al voluntariat (amb una formació bàsica per a l’acció voluntària) i cursos d’aprofundiment en diferents àmbits: voluntariat en l’àmbit de la salut, formació de suport emocional i creixement personal, etc.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou