Marta Balsells: "El voluntariat m’ha fet descobrir una part de mi que no coneixia"

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Marta Balsells: "El voluntariat m’ha fet descobrir una part de mi que no coneixia"

Resum: 

La Marta Balsells s'està iniciant en el món del voluntariat i ho fa amb el reforç escolar a nens de primària del barri de Bellvitge. Aquest és un projecte del Casal al Vent, Fundació la Vinya, que busca donar un espai a nois i noies de primària i ESO per estudiar amb tranquil·litat, deixant tot allò que els impedeix fer-ho fora de l’aula.

Marta Balsells Costa

Entitat: Casal al Vent, Fundació la Vinya

Edat: 21

Quants anys portes fent voluntariat?

He estat aquest mes de juliol al Casal menjador i des del mes d’octubre en el reforç educatiu, els dos, projectes de Casal al Vent, Fundació la Vinya.

Per què vas decidir fer voluntariat?

Tot va començar quan aquest juliol em va sorgir l’oportunitat d’estar al Casal al Vent de voluntària amb nens de Bellvitge. Després d’haver estat un mes amb ells vaig veure que no es podia quedar aquí, que aquells nens que durant l’estiu tenien ganes de gaudir i passar-ho bé, durant el curs també requerien d’això. En el reforç els donem un espai per poder treballar i per poder-se formar fora de l’escola, no només en l’àmbit acadèmic sinó que també com a persones, compartint amb els altres nens i monitors i adquirint noves habilitats en els tallers.

Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?

ACOMPANYAMENT

Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?

Color esperanza de Diego Torres

La millor experiència amb què t’has trobat fent voluntariat?

La millor experiència la trobo cada dia, quan els nens aprenen una cosa nova, la cara de sorpresa i d’orgull quan se’n adonen de que han après les vocals, la taula de multiplicar del 8 o les capitals europees. El poder-los felicitar de debò i fer-los sentir importants és el millor regal.

Què t’aporta el voluntariat i que aportes a la societat a través del voluntariat?

El voluntariat m’ha fet descobrir una part de mi que no coneixia, l’alegria d’estar amb nens. El tractar amb nens m’ha fet veure que ens poden ensenyar més del que ens pensem, fins i tot molt més del que nosaltres els podem ensenyar.

Els nens són el futur de la nostra societat i estic contenta de poder participar en aquesta tasca, de la seva formació com a estudiants i com a persones.

Comentaris

Cal aprendre dels joves, responsables, generosos, que saben dedicar temps als altres, compromesos... Cal no perdre aquesta il·lusió. El temps es multiplica, com els pans i els peixos, quan un s'oblida de les pegues i mira només què pot fer per l'altre/a. Felicitats, Marta!

Afegeix un comentari nou