6 entitats d’educació en el lleure reben 4.000 euros de premi

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

6 entitats d’educació en el lleure reben 4.000 euros de premi

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Ahir es van lliurar a Barcelona els Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla. Descobreix quines entitats, projectes i experiències van ser guardonades.

"Cal tenir present la fortalesa i el dinamisme de l'educació en el lleure al nostre país" Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla

El país passa dificultats però té la sort de comptar amb una societat civil implicada amb l'entorn" Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família

"Ens cal una educació en el lleure comunitària i transformadora, amb impacte a la societat" Marta Rosàs, membre del jurat

Més de 70 projectes es van presentar als Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla, destinats a promoure projectes i reconèixer experiències i trajectòries d’entitats d’educació social i de lleure. Però només una entitat i cinc projectes van ser guardonats:

Premi a la Trajectòria: Fundació La Roda, de Barcelona

El jurat va considerar que, al llarg de 35 anys d’història, ha esdevingut “una entitat educativa de referència gràcies a la tasca desenvolupada a través del teatre, de la música i de la llengua catalana”, amb projectes com La Tamborinada.

A més, van ser guardonats cinc projectes i experiències educatives:

Esfera Jove”, de la Fundació Marianao, de Sant Boi de Llobregat

El projecte vol fomentar la participació juvenil i el servei a la comunitat mitjançant la formació, l’assessorament, l’acompanyament i la motivació dels joves, amb l’objectiu que liderin projectes socials i se sentin protagonistes.

Aprenentatge i Servei al Centre Penitenciari Lledoners, de l’Associació Presons pel Canvi, de Barcelona

Pretén millorar la inserció social dels reclusos mitjançant activitats de lleure desenvolupades per joves universitaris voluntaris. Ha obtingut un alt impacte social i ha ajudat a millorar l’autoestima, la convivència, la creativitat i la incorporació dels interns a les xarxes normalitzades de la ciutat.

Recuperació de l'Aplec de l'Erola d'Hortsavinyà, de l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya), de Pineda de Mar

Un projecte iniciat per joves i gestionat per ells mateixos, que ha implicat un gran nombre de persones, associacions i agents educatius, i que amb èxit ha aconseguit recuperar un entorn natural i una festa tradicional que ja no es realitzava.

Gaudim la cultura, del Grup Infantil Sant Cosme (Fundació Catalana de l’Esplai), d’El Prat de Llobregat

Projecte d’actuació comunitària basat en la cultura catalana com a element d’inclusió i cohesió social, que combina accions amb infants i famílies en quatre eixos: el foment de l’ús de la llengua catalana en la vida quotidiana; la celebració de les tradicions i el calendari festiu; projectes d’aprenentatge i servei vinculats al territori i a l’agricultura del delta, i excursions per conèixer el paisatge natural i l’entorn humà de Catalunya.

Faig el que vull, de l’Associació Educativa Integral del Raval i l’Associació Candela, de Barcelona

Un projecte d’educació en valors que promou l’educació afectivo-sexual entre adolescents i joves amb una metodologia activa i participativa i en coordinació amb els agents socials del barri del Raval, amb l’objectiu de prevenir situacions de vulnerabilitat i exclusió social així com de violència de gènere.

L’acte de lliurament dels premis va estar presidit per la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. També hi van assistir el director general de Joventut, Toni Reig; la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla; el director de la Fundació, Carles Duarte; i el president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Sergi Contreras; entre altres.

El jurat dels premis estava format per Josep Gonzàlez-Agàpito, Sergi Contreras, Carles Barba, Rosa Maria Pujol, Rafa Ruiz de Gauna i Marta Rosàs.

Afegeix un comentari nou