Catalunya treballa per millorar les condicions socials dels seus infants

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Catalunya treballa per millorar les condicions socials dels seus infants

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha presentat les bases per al Pacte per a la Infància a Catalunya. L'objectiu és assolir aquest pacte en el termini d'un any, per això s'ha aprovat la creació d'una comissió interdepartamental per promoure un grup de treball amb les diverses entitats i grups parlamentaris.

El Pacte per a la Infància a Catalunya vol ser un punt de partida per assolir un gran acord sobre les actuacions i polítiques que s’han de desenvolupar a Catalunya en matèria d’infància en els propers anys. Dins les bases del document s'aborden qüestions com la pobresa i la inclusió social, l’atenció a la infància, la seva representació social o la seva presència als mitjans de comunicació.

La ressent presentada, Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) valora positivament les línies generals del Pacte per a la Infància i reclama la creació d’una comissió Parlamentària d’Infància. Segons publica la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya “la PINCAT sosté que les línies generals del Pacte donen resposta a una antiga demanda de les entitats que estan compromeses amb la infància a Catalunya i també veu amb bons ulls la lògica transversal presentada pel govern català plantejant que el Pacte sigui per a tota la infància”.

L'acte de presentació del Pacte per a la Infància a Catalunya va celebrar-se el passat dimarts 29 de novembre del 2011 a l’Auditori del Palau de la Generalitat emmarcat dins l'acte institucional del Dia Universal de l’Infant.

Afegeix un comentari nou