Creu de Sant Jordi per a l'associacionisme educatiu i el lideratge femení

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Creu de Sant Jordi per a l'associacionisme educatiu i el lideratge femení

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El govern ha guardonat Rosa Maria Carrasco, dirigent històrica del Guiatge i dona pionera de la política, per la seva contribució decisiva a l’evolució i consolidació d’aquest moviment educatiu al nostre país i per haver impulsat el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Una de les dirigents femenines decisives en la política i l’associacionisme del nostre país durant la dictadura i la Transició, Rosa Maria Carrasco, ha rebut enguany una Creu de Sant Jordi per la seva contribució decisiva a l’evolució i la consolidació a Catalunya del Guiatge, un moviment femení d’educació en el lleure basat en els mètodes i els principis de l’Escoltisme.

Filla del polític Manuel Carrasco i Formiguera, Rosa Maria Carrasco (vídeo) va ocupar des de ben jove diversos càrrecs dins de les organitzacions del Guiatge a Catalunya, durant la dictadura i la transició, fent present aquest moviment a nivell europeu i mundial i contribuint així a la projecció internacional de Catalunya. El 1978 entrà a formar part del Comitè Mundial de l’Associació Mundial de Noies Guies i Noies Escoltes (WAGGGS per les seves sigles en anglès), càrrec amb què es va convertir en la catalana que ha ostentat responsabilitats internacionals més importants en la història del Guiatge mundial.

Amb la Creu de Sant Jordi, el govern de la Generalitat reconeix també la seva tasca en l’àmbit de la política, on va ser la única dona que va formar part del govern de Josep Tarradellas. Com a directora general de Joventut d’aquest executiu, va impulsar la creació del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

El Guiatge és un moviment educatiu que, juntament amb l’escoltisme, aplega 20.000 infants i joves a Catalunya i uns 40 milions arreu del món. En els seus 100 anys d’història, han format part del Guiatge i de l’Escoltisme uns 250 milions de persones a tot el planeta, compartint l’ideal de crear un món millor mitjançant el desenvolupament del lideratge, l’acció a la comunitat, el servei als altres i l’educació entre iguals.

Afegeix un comentari nou