Crida per donar el 0,7% de la declaració de la renda a les entitats socials

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Crida per donar el 0,7% de la declaració de la renda a les entitats socials

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La Taula del Tercer Sector i el Departament de Benestar Social i Família fan una crida a la ciutadania perquè marqui la casella de fins socials en la propera declaració de la renta. Aquesta acció serveix per destinar el 0,7% de l’IRPF als projectes socials de les ONG’s, sense cap cost afegit pel contribuent.

Avui s’ha presentat la campanya "El millor de la declaració de la renda", que pretén incentivar els i les contribuents a marcar la casella “altres fins d’interès social” en la declaració de la renda. La campanya recorda el dret de la ciutadania a decidir sobre la destinació d’una part dels seus impostos, especialment en un context de crisi que afecta als col·lectius més desafavorits de la població, i aclareix els possibles dubtes que tingui el ciutadà a l’hora de marcar o no la casella per a fins socials.

A la declaració de la renda només hi ha una part en què els ciutadans podem decidir què volem que es faci amb els nostres diners: la del 0,7% a fins socials o a l’Església. Els contribuents podem optar per marcar una de les dues caselles o bé totes dues. En aquest segon cas, l’assignació total serà del 1,40% de l’IRPF. Sigui quina sigui l’elecció, no representa cap cost econòmic per al ciutadà. És a dir, la quantitat a ingressar o a retornar serà la mateixa es marqui una casella, les dues, o cap d’elles.

"Marcant la creueta de fins socials s’asseguren més polítiques socials. Si no la marquem, aquests diners es podrien destinar a l’exèrcit, a despeses administratives o a rescats dels bancs"

Durant la presentació de la campanya davant els mitjans, la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras ha ressaltat que la casella de fins socials "s’ha de conèixer més entre la societat" i ha denunciat que a la societat "li falta informació fiscal". Guiteras ha destacat que "marcant la creueta de fins socials s’asseguren més polítiques socials" i que "si no la marquem, aquests diners es podrien destinar a l’exèrcit, a despeses administratives o a rescats dels bancs".

Per la seva banda, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries ha ressaltat que la casella de fins socials és la única manera que té el ciutadà per decidir què es fa amb els seus impostos. Cleries ha defensat que "ara més que mai, hem de prioritzar els projectes de les entitats socials que lluiten contra la pobresa" i ha defensat el Tercer Sector Social català, el qual ha dit que fa "una feina molt potent" pel país.

Xarxanet.org posa en marxa el portal "Jo marco 0,7"

Amb l'objectiu de sensibilitzar la població envers l'impacte generat pels recursos del 0,7% de l'IRPF, xarxanet.org ha posat en marxa el portal "Jo marco 0,7". El portal recull 7 raons per a marcar la casella del 0,7%, raons que amaguen al darrera un projecte liderat per una entitat social. Podeu consultar el web a jomarco07.xarxanet.org.

Dossier de premsa de la campanya

Afegeix un comentari nou