El Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020, norma legal d’obligat compliment?

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

El Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020, norma legal d’obligat compliment?

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

S’ha iniciat la tramitació del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020 per convertir-se en norma legal d’obligat compliment. Aquesta iniciativa respon al consens entre els grups parlamentaris de la Comissió de Polítiques de Joventut, el teixit associatiu juvenil i el món local. L’objectiu és que el Govern aprovi el Pla mitjançant un decret.

El Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat) 2010-2020 serà el full de ruta de les polítiques juvenils durant aquesta dècada. El director general de Joventut, Toni Reig, va presentar-lo divendres passat, 8 de juliol, junt amb els representants del Consell Rector del PNJCat, i va destacar que “es tracta d’un document àmpliament consensuat que unifica les polítiques de joventut que desplegarà no només la Generalitat sinó també el conjunt de les administracions locals”.

El Pla presenta 7 reptes estratègics: la trajectòria educativa, la carrera laboral, la transició domiciliària, assolir una vida saludable, el desenvolupament personal i la participació política, l’accés a la cultura i la integració social. A més, concreta aquests reptes en 25 fites a assolir l’any 2020. Durant aquest temps es farà un seguiment anual del PNJCat i, al 2015, es realitzarà una avaluació i una revisió estratègica.

Afegeix un comentari nou