La festa de cloenda del projecte Fora Muralles, a COMRàdio

 Font:
Font:
 Font:
Font:

La festa de cloenda del projecte Fora Muralles, a COMRàdio

Resum: 

Fora Muralles és un projecte impulsat per la Xarxa Educativa del Raval (XeR) que pretén apropar les TIC a les escoles i instituts públics de Ciutat Vella, a Barcelona. A l'edició d'enguany els infants i joves han escoltat i capturat els sons del barri amb els quals han creat la Ràdio Escolar de Ciutat Vella. El 22 de març van celebrar l'acte de cloenda que va ser enregistrat per la COMRàdio i que s'emetrà aquest dissabte, 3 d'abril.

Els infants i joves de Ciutat Vella han dedicat els últims mesos a treballar la ràdio, l'àudio en general i crear la Ràdio escolar Ciutat Vella. Van demostrar tot el que han après en la festa de cloenda que va tenir lloc el 22 de març al teatre Condal. Aquest dissabte, 3 d'abril, a les 16:00 hores podreu escoltar a COMRàdio (91.0 FM) el programa especial que han preparat al voltant d'aquest projecte. Després de ser emès es podrà descarregar el podcast del programa a la plana web de COMRàdio.

Fora Muralles, treballant per trencar barreres des de 2003

El projecte Fora Muralles va néixer el curs 2003-2004 amb l'objectiu d'apropar el treball amb les TIC a les escoles, tant als alumnes com al professorat. Les escoles de Ciutat Vella tenen un elevat nombre de nens i nenes nouvingudes, així com dificultats econòmiques que dificulten la igualtat d'oportunitats. Per tal d'ajudar al professorat perquè incorpori el treball amb les TIC al currículum i afavorir l'estima dels nois i noies al seu entorn més immediat es va plantejar iniciar un projecte que treballés un objectiu comú. La idea era que si els nens i nenes descobrien el que tenien en comú tindrien més a compartir. El que tots i totes tenien en comú era i és el barri on viuen.

Amb el nom de Fora muralles, que vol dir Raval, s'han fet diferents activitats, com ara gimcanes, recerques o blocs compartits. Sempre han aconseguit que les escoles participants utilitzin diferents eines multimèdia: imatge, so, vídeo.... En aquest enllaç trobareu informació sobre edicions anteriors: http://xer.cat/foramuralles2/?page_id=16.

L'entitat impulsora del projecte Fora Muralles és la Xarxa Educativa del Raval (XeR) amb el suport del Centre de Recursos de Ciutat Vella. Totes les escoles públiques de Ciutat Vella hi participen: cinc al Raval (Collaso, Ruben Darío, Drassanes, Milà i FOntanals i Castella), dos a la Barceloneta (Mediterrània i Alexandre Galí), quatre al Casc Antic (Parc de la Ciutadella, Cervantes, Pere Vila, Baixeres-).

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou