Nou Pacte per la Infància

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Nou Pacte per la Infància

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La Generalitat de Catalunya elaborarà un document de bases per impulsar i assolir un Pacte per la Infància, després d'una demanda de la Plataforma d’Entitats d’Infància de la Taula del Tercer Sector (PINCAT), que agrupa més de 900 entitats del Tercer Sector Social de Catalunya dedicades a aquest àmbit.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va anunciar aquesta iniciativa durant la inauguració del XVè Fòrum FEDAIA, i va afirmar que el Pacte per a la Infància ha de ser un “gran acord en el que hi participin el sector social i els grups parlamentaris”. També va exposar la seva voluntat de poder-lo presentar el Dia de la Infància del 2012, per fer la implantació durant la segona part de la legislatura.

Cleries va explicar que el Pacte s'orienta a “impulsar polítiques d’infància integrals que tinguin en compte la perspectiva dels infants, que permetin visualitzar aquest grup social i facilitin espais per a la construcció del seu futur”. També va parlar sobre la pobresa infantil i va comentar que s'ha d'abordar des d'una “atenció integral a les famílies”.

El XVè Fòrum FEDAIA, enguany emmarcat sota el títol “Pobreses invisibles en la infància: un risc per a les seves oportunitats”, va aprofundir en les mancances que impedeixen que els infants tinguin les mateixes oportunitats, així com els factors econòmics i socials que estan condicionant el seu futur.

Més informació

Més informació sobre FEDAIA

Article relacionat: "Entitats catalanes demanen compromís polític amb la infància: Les eleccions generals del 20N coincideixen enguany amb el Dia dels Drets dels Infants. Hi ha, doncs, el doble de motius per exigir compromís polític amb els més menuts. Així ho fa la Taula per la Infància i l'Adolescència a Catalunya, que ha publicat un document amb 10 reptes i actuacions en matèria d'infància que s'haurien de desenvolupar".

Afegeix un comentari nou