Xavier Capdevila: ens cal ser enginyosos tant en comunicació com en les estratègies de finançament

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Xavier Capdevila: ens cal ser enginyosos tant en comunicació com en les estratègies de finançament

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Xavier Capdevila, periodista, creador del programa de TV3 "Quarts de Nou" i professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna, ens explica quins són, segons ell, alguns dels reptes de futur de l’associacionisme i el voluntariat.

Definir prioritats i ser enginyosos en la comunicació

Crec que en una societat on les ofertes d’oci es multipliquen, les entitats i associacions han de centrar-se i abocar esforços en algunes “especialitats”: les millors de les que han fet tota la vida o les que arrosseguen més seguidors. Voler-ho fer tot comporta repeticions i malbaratament d’energies. Modernitzar i dinamitzar la comunicació amb els associats i amb la població és imprescindible per marcar aquestes prioritats i obtenir respostes positives.

Establir estratègies de finançament imaginatives i innovadores

L’època de viure de la subvenció pública s’ha acabat i les entitats han de crear els seus propis sistemes de finançament, a partir de l’optimització de recursos, de mecenatge i patrocinis dels seus associats i de les empreses que creuen en la validesa i utilitat de l’associació; és important saber organitzar productes culturals que puguin comercialitzar-se, des del convenciment que consumir cultura no pot ser gratuït i que organitzar-la no és una exclusiva de les institucions oficials.

Torna a la pàgina dels reptes de futur

Afegeix un comentari nou