A la declaració de la renda marca la casella de fins socials!

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

A la declaració de la renda marca la casella de fins socials!

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

Un any més el Departament de Benestar Social i Família i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya han demanat a tots els contribuents de Catalunya que marquin la casella “Altres fins d’interès Social”.

Neus Munté, consellera del Departament de Benestar Social i Família i Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, van demanar als contribuents catalans que marquin la casella de fins socials, ja que el 32% dels catalans no marquen cap casella.

L’acte es va celebrar el passat 11 de maig, en roda de premsa al Centre Obert Adsis Carmel de la Fundació Adsis, entitat sense afany de lucre que treballa amb persones en risc d’exclusió social.

De la recaptació estatal del 0,7% del 2014, s’estima que Catalunya va aportar 54,4 milions d’euros, però les entitats catalanes només van rebre 30,8 milions d’euros que es van destinar a programes socials.

Encara que 12 sentències del Tribunal Constitucional i del Tribunal Superior han dictaminat que la gestió i distribució d’aquestes subvencions és competència de les comunitats autònomes i no de l’Estat, que les continua gestionant, ja que el 2013 va modificar la regulació i les bases d’aquestes subvencions.

La crisi ens obliga a ser solidaris. No té cap cost marcar la casella de fins socials i moltes entitats se’n beneficiaran

El fet de marcar una de les dues caselles, la de fins socials o la de l’església, o les dues caselles, no comporta cap cost extra per al contribuent, ja que l’import a ingressar o a retornar serà el mateix es marquin o no les caselles.

Àngels Guiteras ha fet una crida perquè ara més que mai, en temps de crisi s’ha de ser solidaris amb les persones més desfavorides, a través de la casella del 0,7% de l’IRPF.

Per a més informació sobre la roda de premsa, consulteu el següent dossier.

Afegeix un comentari nou