El Govern Central desacata les sentències del TS i TC sobre l’assignació tributària de l’IRPF

Autor/a: 
Xavier Budé
 Font:
Font:

El Govern Central desacata les sentències del TS i TC sobre l’assignació tributària de l’IRPF

Autor/a: 
Xavier Budé

Resum: 

El Govern Central presenta una nova ordre ministerial que desestima la territorialització de les subvencions amb fons procedents del 0,7% de l’Impost de la Renda, incomplint així les sentències del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional.

La Generalitat ha anunciat que recorrerà davant el Tribunal Constitucional la nova ordre del govern estatal, publicada el passat 6 de juny al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que estableix les bases reguladores i convoca la concessió de les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha declarat que “no ens queda cap més remei que presentar un recurs per un conflicte de competències”, ja que tant el Tribunal Suprem com el Constitucional van reconèixer, amb les seves respectives sentències, el dret de Catalunya a la gestió, la tramitació, la resolució i el pagament de les subvencions del 0,7% per a finalitats socials.

Sobre això, el conseller Cleries denuncia que “El Govern de l’Estat no està respectant l’estat de dret i està envaint les competències exclusives que Catalunya té en matèria de serveis socials”.

A més, el conseller ha informat que fins i tot es va proposar al Ministeri un conveni bilateral de col·laboració, en què es fixarien els principis i els objectius que haurien de regir la convocatòria de subvencions en l’àmbit de Catalunya, però aquest conveni ha sigut rebutjat tàcitament pel Govern Central amb la publicació al BOE de l’Ordre SSI/119/2012.

Cal recordar que Catalunya és la comunitat que més aporta a l’Estat a través de la casella solidària, un 25% del total, i que ha rebut aquest any 30 milions d’euros quan la xifra real hauria d’haver estat de 53 milions d’euros.

Per a mes informació sobre el 0,7% de la casella solidària consulteu el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou