El voluntariat obre portes per trobar feina

 Font:
Font:

El voluntariat obre portes per trobar feina

Resum: 

Amb motiu de l'Any Europeu del Voluntariat durant el 2011, la Comissió Europea vol promoure el voluntariat per facilitar l'accés dels joves europeus al món laboral.

Actualment a Europa uns 100 milions de ciutadans participen en activitats de voluntariat, és a dir, un de cada tres europeus. Durant el 2011, amb motiu de la campanya de l'Any Europeu del Voluntariat, la Comissió Europea vol promoure el voluntariat per obrir portes als joves per trobar feina.

Durant el proper any, es celebraran diferents activitats a Europa, amb l'objectiu de conscienciar els ciutadans sobre la gran contribució socioeconòmica que aporta el voluntariat a la societat.

Segons declaracions de la comissària de Justicia i Drets Fonamentals, Viviane Reding, "el voluntariat no només contribueix a la cohesió social a Europa sinó que també obre la porta als joves per trobar una feina i és important també per la seva ocupació futura".

A més, Viviane Reding lamenta l'escàs reconeixement als voluntaris per les tasques que desenvolupen i insta les administracions públiques a eliminar obstacles per facilitar el voluntariat.

D'altra banda, el Ministre d'Afers Exteriors belga, Jean-Marc Delizée, ha recordat que a Bèlgica els drets dels voluntaris estan protegits per llei des de 2005. Delizée ha manifestat que l'objectiu és garantir als voluntaris l'accés a la sanitat i una compensació social o el cobrament de les despeses ocasionades per l'activitat que desenvolupen.

Marian Harkin, promotora a l'Eurocambra de l'Any Europeu del Voluntariat, assegura que molts empresaris troben positiu el fet de veure al currículum les experiències dels voluntaris. Harkin ha subratllat alhora la importància d'invertir en el voluntariat, tenint en compte que per cada euro que s'inverteix en voluntariat el seu retorn és de 5 a 8 euros, ja que "no hi ha cap institució financera que garanteixi aquest retorn".

Llegir més

Afegeix un comentari nou