2011, Any Internacional dels Voluntaris

2011, Any Internacional dels Voluntaris

Resum: 

L’any 2011 serà, sens dubte, l’any del voluntariat, amb la celebració de l’Any Europeu del Voluntariat i de l’Any Internacional dels Voluntaris 01+10, amb què es vol commemorar el desè aniversari de l'Any Internacional dels Voluntaris de 2001.

El 20 de novembre de 1997, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’any 2001 com l’Any Internacional dels Voluntaris, mitjançant la resolució A/RES/52/17, amb l’objectiu de treballar pel reconeixement de la tasca dels voluntaris, i pel foment del voluntariat i del treball en xarxa.

Onze anys després, amb la resolució 63/153 de 18 de desembre de 2008, l’Assemblea General instava els governs, mitjans de comunicació, societat civil, sector privat i organitzacions de les Nacions Unides a celebrar, a partir del 5 de desembre de 2010, activitats en commemoració del desè aniversari de l’Any Internacional dels Voluntaris.

El dia 5 de desembre de 2010 marcarà, per tant, l’inici oficial de l’Any Internacional dels Voluntaris 01+10. Una de les seves principals aportacions serà l’Informe sobre l’Estat del Voluntariat al Món (SWVR) que ja ha començat a elaborar el Programa de Voluntaris de les Nacions Unides (VNU), organització de l’ONU que contribueix a la pau i desenvolupament al món mitjançant la promoció del voluntariat.

L’Any Internacional dels Voluntaris 01+10 vol commemorar l’èxit de la seva primera edició, revisar-ne les fites assolides i seguir avançant en el foment del voluntariat, l’impuls i millora de la qualitat de les organitzacions, el reconeixement a les activitats voluntàries i la presa de consciència sobre la importància del voluntariat.

Al llarg de l’any, es duran a terme activitats arreu del món al voltant del voluntariat com a mitjà per a fer front a la pobresa, el canvi climàtic, per a la integració social, etc., fent especial esment a les aportacions del voluntariat per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM). Des de Any Internacional dels Voluntaris 01+10 es fa també una crida global a l’acció per a:

  • Seguir fomentant el reconeixement de la tasca dels voluntaris.
  • Promoure un millor enteniment sobre com el voluntariat pot col·laborar en la millora del medi ambient i del desenvolupament.
  • Proporcionar una plataforma per a continuar amb l’activisme i la política de desenvolupament.
  • Facilitar la unió i col·laboració amb i entre les organitzacions del voluntariat en el sector públic, privat i civil de la societat.

Afegeix un comentari nou