Els serveis dels menjadors escolars estaran exempt d’IVA

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

Els serveis dels menjadors escolars estaran exempt d’IVA

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

Hisenda eximirà d'IVA als serveis prestats per entitats no lucratives en menjadors escolars, però no es beneficiaran d’aquesta mesura les empreses privades.

El Partit Popular ha presentat una esmena, avalada per l’Agència Tributària, als pressupostos general de l’Estat de 2014 que eximirà l’aplicació de l’IVA als serveis en menjadors escolars que estiguin gestionats per entitats no lucratives, però en el cas de que els serveis siguin prestats per empreses privades hauran de seguir aplicant l’IVA corresponent.

Fins ara, només estava exempt d’IVA si el servei de menjador escolar era gestionat pel propi centre. Però en canvi, si el servei ho oferia una entitat no lucrativa, estava exempt d'IVA si s'aplicava als infants menors de 6 anys i al 21% als majors d’aquesta edat.

El passat mes de juny la Comissió Europea va demanar explicacions a Espanya per l’aplicació de l’IVA als serveis de menjador i d’educació fora de l’horari lectiu, ja que considera que l’aplicació d’aquest gravamen entra en contradicció amb les directives europees i amb l’Article 132 de la Directiva 2006/112/CE del Consell Europeu, de 28 de novembre de 2006.

L’origen del conflicte va començar quan el passat mes d’abril un grup del Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de resolució per demanar a l’Estat que eximeixi de l’aplicació de l’IVA als serveis de menjadors escolars, acollides i activitats extraescolars a la infància i joventut

Afegeix un comentari nou