La crisi redueix les donacions a les ONG

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La crisi redueix les donacions a les ONG

Resum: 

Arran de la crisi, les ONG i entitats sense afany de lucre han vist com minvaven les donacions econòmiques dels seus socis. Segons un estudi realitzat conjuntament per la Fundación Adecco i Achalay España, un 26,8% dels ciutadans ha reduït les seves aportacions econòmiques.

La Fundación Adecco i l’organització Achalay España han realitzat un estudi de com està afectant la crisi a les ONG i entitats sense ànim de lucre, basat en una enquesta realitzada a 500 espanyols d’entre 17 i 70 anys.

Segons l’últim informe de l’Associació Espanyola de Fundraising sobre la col·laboració dels espanyols amb les ONG i el perfil del donant publicat al 2009, el 11% de la població espanyola col·labora econòmicament amb ONG. Però d’altra banda a conseqüència de la crisi un 26,8% ha reduït els seus ajuts econòmics. Aquest informe confirma que un 12,5% segueix realitzant donacions però de menor quantia, un 10% ha deixat de col·laborar i un 3,9% ha suplert la seva aportació econòmica per altres tipus d’ajuts com donacions o gestió de projectes.

L’informe contempla que els enquestats estan més sensibilitzats amb els següents projectes:

  • Nens i joves (71%)
  • Persones amb discapacitat (45,6%)
  • Orfes (33,1%)
  • Persones grans (32%)


A més, segons l’estudi, el 84% dels enquestats coincideix en què allò que més valoren és la transparència per part de les ONG, a causa dels escàndols de corrupció i malversació de fons en què es van veure involucrades algunes ONG. Això va provocar certa desconfiança dels ciutadans, per la qual cosa moltes organitzacions han volgut certificar la qualitat de la seva gestió i retre comptes amb la societat mitjançant auditories externes i internes.

Amb les reduïdes aportacions econòmiques que reben les ONG en temps de crisi, les entitats sense ànim de lucre ofereixen noves modalitats de col·laboració. D’aquestes noves modalitats la que més és el voluntariat professional, basat en l’aportació a l’organització del seu treball en àrees de coneixement i en la transmissió del seu saber fer o “know how”.

Fundación Adecco:
Aquesta entitat, constituïda el juliol de 1.999, té per principal objectiu la inserció laboral de persones que, per la seva situació personal, tenen dificultats per trobar un lloc de treball.

Achalay España:
ONG fundada l’any 2002 considerada d’interès general pel Ministeri d’Interior. Aquesta entitat ofereix suport a aquells beneficiaris que garanteixin la transparència i el bon ús de les ajudes que reben.

Afegeix un comentari nou