Les ONG espanyoles que cooperen a Haití han recaptat 106 milions d’euros

 Font:
Font:

Les ONG espanyoles que cooperen a Haití han recaptat 106 milions d’euros

Resum: 

Mitjançant els seus comptes oberts, les ONG espanyoles han recaptat 106 milions d’euros, demostrant que Espanya és un dels països més compromesos i situant-lo com a primer donant europeu.

Cent dies després de la gran catàstrofe que va assolar Haití, encara manquen molts ajuts per col•laborar en la reconstrucció d’infraestructures essencials com centres de salut i educatius.

L’ONU es va comprometre amb el Govern haitià a fer una donació de 998 milions d’euros dels quals fins ara només n’ha enviat 20. Per la seva banda, la UE es va comprometre a l’enviament de 1.200 milions; els EUA, 850 milions; França, 243 i Espanya, 346 milions. Segons l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, Espanya ja ha enviat 59 milions, als quals cal sumar els 106 milions recaptats per les ONG, 10 milions provinents dels comptes de col•laboració del Banc Santander, dos milions del compte de l’AECID i un milió de la Fundació Reina Sofia.

El repte de les ONG i la AECID, atesa la greu situació que viu el país, és continuar lluitant perquè Haití no caigui en l’oblit.

Llegir més

Afegeix un comentari nou